Riksteateret: Hedda Gabler

Hva er det i Hedda Gabler, som blir farlig for henne selv og alle hun omgir seg med?

Hedda og Jørgen Tesman har nettopp flyttet inn i sitt nye hjem etter et halvt års bryllupsreise. Jørgen synes endelig han har lykkes i livet - villa i byens beste strøk, lysende karriereutsikter - og den legendariske generaldatteren Hedda Gabler som livspartner. Hvem vet, kanskje kommer det også barn snart?

Livet ser også ut til å ha ordnet seg for Hedda. Hun har omsider valgt samme livsvei som de fleste andre, og gratulasjonene strømmer på fra nær og fjern. Men innvendig vokser en stadig større avgrunn mellom følelsene og tankene som omgivelsene forventer av henne - og det hun egentlig tenker og føler.

Hedda Gabler er en av Henrik Ibsens mest sammensatte karakterer. Om det eksistensielle dramaet skrev han selv at "Hos Hedda ligger dyb poesi på bunden. Men omgivelserne skræmmer hende. Tænk, at gøre sig latterlig." Hedda Gabler er blitt tolket og forsøkt forstått over hele verden.

Når regissør Fredrik Longva setter opp klassikeren for Riksteatret, vil han finne ut av hvem Hedda er: "Hva får et menneske til å gjøre de tingene Hedda gjør? Hva får oss mennesker til å være destruktive - overfor oss selv og de rundt oss? Det er jo spørsmål som vi egentlig burde stille mye mer enn det vi gjør. Der opplever jeg at teatret har en unik posisjon i samfunnet. Fordi vi kan stille spørsmål uten nødvendigvis å ha svarene".

På scenen
Ingrid Unnur Giæver, Khalid Mahamoud, John Emil Jørgensrud, Kristine Hartgen og Eivin Nilsen Salthe

Team
Regissør: Fredrik Longva, Scenograf: Katja Ebbel Frederiksen, Kostymedesigner: Solveig Holthe Bygdnes, Lysdesigner: Martin Myrvold, Komponist: Hanne Hukkelberg, Lyddesigner: Amund Ulvestad og Produsent: Silje Vigerust Vinjar

Av Henrik Ibsen

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Produsert av Riksteatret

3. april
SceneHovedscenen
Prisfra 180,- til 420,-
Varighet: 1 hour and 40 minutes
Praktisk infoGamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.