Jernbanens Musikkorps 100-årsjubileumskonsert

med gjest Georg Reiss

JMK Drammen i 100! Jernbanens Musikkorps Drammen er tilbake med jubileumskonsert i teateret, og denne gangen feirer vi hele 100 år. Vi spiller smakebiter fra de ulike dirigentene korpset har hatt. Sammen med våre dyktige musikere og dirigent vil publikum også oppleve solisten Georg Reiss. Han er en av våre fremste jazzklarinettister og vi i Jernbanens Musikkorps Drammen er stolte over å ha ham med på vår 100-års jubileumskonsert.

Arbeiderne ved Jernbaneverkstedet i Drammen tok, den 21. juli 1921, initiativet til å stifte sitt eget musikkorps til hygge for sin organisasjon — «Vestbanens Verkstedarbeiderforening». Dette var altså starten på det som vi i dag kjenner som Jernbanens Musikkorps Drammen, ett av totalt seks jernbanekorps i Norge. I dag dirigeres JMK Drammen av Knut Elias Barstad. Knut Elias er utdannet tubaist ved Norges Musikkhøgskole og Northwestern University i Chicago. Opprinnelig er han fra Ulsteinvik på Sunnmøre, men bor nå på Sogn i Oslo. Knut Elias er også en allsidig frilans-musiker i orkester- og kammermusikklivet.

Korpset opplever for tiden god rekruttering, og vi er i dag ca. 40 utøvende musikere. Gjennom tett samarbeid med Danvik skolekorps har vi fått flere unge, lovende musikere med på laget.

Kveldens solist, Georg Reiss, har klassisk utdanning fra Norges Musikkhøgskole, og Guildhall School of Music i London. Han har spilt i Operaorkesteret, Kringkastingsorkesteret og Oslo Filharmoniske Orkester som frilanser. Han er medlem av en rekke kjente jazzband, som Magnolia Jazzband (1981), Ophelia Orchestra (1977) og Georg Reiss Kvartett (2005).

I sitt eget orkester «Streif» (1995) får han brukt sin musikalske allsidighet og ikke minst bruk av klarinett i norsk folkemusikk. Georg spiller i tillegg til klarinett også saksofon og tárogató, og har deltatt på over 80 CD-utgivelser. 

Dette er kvelden du ikke kan gå glipp av om du er glad i storband og korps!

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.