Konflikt i heimen – når helsevesenet banker på

Forskningsdagene

Universitetet i Sørøst-Norge inviterer til forestilling på Studioscenen. NB! Krever påmelding - påmelding skjer via USN sine egne nettsider

Velkommen til en annerledes kveld i teateret, der forskere, musikere, skuespillere og roboter (!) vil gi deg innsikt i hvordan kommunikasjon både kan hindre og legge til rette for et godt helsetilbud hjemme.

I denne forestillingen blandes forskningsformidling og scenedrama for å blottstille – og søke løsninger på – utfordringer knyttet til kommunikasjon med helsearbeidere.

Buskerud Teater har det teaterfaglige ansvaret, og rollene blir tolket av:

  • Isabel Toming: utdannet fra Teaterhøgskolen og har blant annet jobbet på Nationaltheatret og Kilden i Kristiansand, i tillegg til å spille i filmer som Alt det vakre og En Affære
  • Petter Winther: utdannet fra Scenekunstakademiet i Østfold og Teaterhøgskolen og har vært tilknyttet Teatret Vårt, Trøndelag Teater og Det Norske Teatret, i tillegg til å spille i TV2s nye serie Kjære Landsmenn.
  • Lene Johansen Kløvstad: utdannet fra Bårdarakademiet, fast ansatt instruktør i Buskerud Teater og har stått på scener som Folketeatret, Edderkoppen og Chat Noir.

Professor professor i klinisk kommunikasjon og helseveiledning, Hilde Eide, kommenterer underveis, mens ektemannen, professor emeritus Tom Eide, leverer lettbeint og forskningsbasert spoken word om «konflikt i heimen» sammen med Frøydis Grorud.

Frøydis Grorud er en norsk saksofonist, fløytist og komponist, bosatt i Drammen. Hun er utdannet ved Agder musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole og spiller blant annet med Torun Eriksen, og i bandene Vintermåne og Trio de Janeiro. Hun har en lang rekke albumutgivelser bak seg og var fast saksofonist i husbandet til NRK-programmet Beat for beat.

I tillegg bidrar Hege Eiklid fra gründerbedriften Innocom, som har med seg roboten Berntsen (Innocom.no). Dessuten kommer roboten Pepper (SoftBank Robotics.com) fra Senter for helse og teknologi ved USN.

Arrangementet tar utgangspunkt i den forskningsbaserte helsefagboka Kommunikasjon i relasjoner (Eide og Eide). I denne boka tematiserer forskerne mange aspekter av personorientert kommunikasjon, dens forutsetninger og ulike hensikter samt hvilke «verktøy» vi kan bruke for å lykkes. Arrangementet bygger også på resultater fra forskningsprosjektet COMHOME (som handler om kommunikasjon med eldre pleietrengende som bor hjemme).

Påmelding via USN sine nettsider. 

Praktisk info
Les mer om vår refusjonsgaranti.
Endringer som følge av koronaviruset.


Velkommen til Studioscenen, lokalisert i 2. etasje.

Forestillingene starter presis. Dørene til Studioscenen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter.

Egne rullestolplasser på første rad. Ta kontakt med oss for bestilling.

Toaletter finnes bak Teaterbaren i 1. etasje.

Du finner svar på flere spørsmål her.