Ary Morais & band

Ary Morais er en dyktig og engasjert musiker opprinnelig fra Kapp Verde med sterkt tilknytning til Norge siden 1995. 

Han ga ut sitt fjerde album Norcabo våren 2020 og spiller en konsert i Drammens Teater  17. Februar 2022 for videre markedsføring av den nye plate. 

Når det gjelder tittelen Norcabo betyr Nor “Norge” og Cabo “Kapp Verde” og det ble opprettet med den hensikt å presentere en vellykket blanding av kappverdiske rytmer påvirket av norsk jazzmusikk.

Ary Morais synger normalt på kreolsk, men skrev sangen “Bedre liv” på norsk og portugisisk, der han brukte sin egen flytting og liv i Norge i musikken. Det er også en duett med Monica Ifejilika, fra gruppa Queendom, i en sang sunget på kreolsk og engelsk. Under innspillingen inviterte han også fiolinist Lise Sørensen Voldsdal for noen sanger for å kunne lage et kunstnerisk album av høy kvalitet. https://open.spotify.com/album/16Jl6LsFJRxKIPXcp5LAxo 

Dette albumet, Ary Morais’ fjerde album, inviterer oss til en reise gjennom de mest kjente kappverdiske musikalske stiler som morna, coladeira, funaná, men også gjennom karibiske rytmer påvirket av norsk folkemusikk og jazz. 

På scenen:
Ary Morais – vokal
Torbjørn Sandvik – gitar
Ketil Kielland Lund – trekkspill, piano og flygelhorn
Dag Henning Kalvøy - u-bass
Thomas Dulsrud - Trommer

Konserten er støttet av Kulturrådet og Drammen Kommune.

17. februar
SceneFjerde Losjerad
Pris250,-
VarighetCa 90 min
Praktisk infoLigger i Teatrets glassfoajé. En koselig og intim scene for de gode opplevelsene. Unummererte sitteplasser.

Du finner svar på flere spørsmål her.