Damir Imamovic

I 2021 vant Imamovic prisen for beste europeiske artist i world music sjangeren av musikkmagasinet Songlines – og nå ønsker Interkultur han velkommen til Drammen!

Damir Imamovic er en av Bosnia-Hercegovinas viktigste, nålevende Sevdah-kunstnere innen Sevdah-sjangeren! Han er barnebarnet til den legendariske Sevdah-sangeren Zaim Imamovic og sønnen til Nedzad Imamovic og har i løpet av sin karriere opptrådt med en rekke betydelige musikere rundt om i verden.

Sevdah er en blanding av musikk og poesi, som har vokst frem som en fusjonssjanger med opphav i møtet mellom øst og vest på Balkan, og sjangeren er i dag mest utbredt i Bosnia-Hercegovina. Stilen beskrives ofte som «bosnisk blues» og kan også sammenlignes med den portugisiske Fado-sjangeren med ottomanske røtter.

"Sevdah" betyr kjærlighet, og "Sevdalinka" er en sevdah-sang og en måte å beskrive sjelen på. Denne melankolske vokalstilen, karakteristisk for Bosnia-Hercegovina, uttrykker ønsker, lidenskap og ulykkelig kjærlighet.

"Sevdah is what we Bosnians do best, it permeates our lives in ways known and unknown. Its singers are chroniclers of our pain and joy. And then there are masters of it like Damir Imamovic, who are able to bring its meaning and beauty closer to the world. A singer of tales indeed.” - Refik Hodžic, Bosnisk journalist og aktivist.

Bandet består av:
Damir Imamovic - vokal og tamburin
Ivan Mihajlovic - akustisk bass
Derya Türkan - kemenche

22. april
SceneStudioscenen
Pris330,-
VarighetCa. 90 min
Praktisk infoVelkommen til Studioscenen, lokalisert i 2. etasje.

Forestillingene starter presis. Dørene til Studioscenen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter.

Egne rullestolplasser på første rad. Ta kontakt med oss for bestilling.

Toaletter finnes bak Teaterbaren i 1. etasje.

Du finner svar på flere spørsmål her.