My Land

Nysirkusforestillingen «My Land» er rå akrobatikk kombinert med vakker og poetisk dans til tradisjonell ukrainsk musikk. «My Land» er en hyllest til Ukraina og en hyllest til det ukrainske folk. Bli med inn i en verden av lys og skygger skapt av syv fantastiske ukrainske utøvere som tøyer fysikkens grenser.

I 2019 besøkte kompaniet Recirquel for første gang Norge og Skandinavia med forestillingen «My Land», deriblandt Drammens Teater. Flere kulturhus planla allerede den gang å hente tilbake forestillingen i nær fremtid. Når Recirquels turné til fem norske konsert- og kulturhus er fremskyndet til mai 2022, er det et programmessig grep for å vise vår solidaritet til kompaniet og de syv Ukrainske danserne.

 Nysirkusforestillingen «My Land» er også tematisk knyttet til Ukraina, og historier om tradisjon, frihet og kjærlighet til sitt hjemland utspiller seg på en scene full av sand, som for øvrig symboliserer jordens og menneskehetens opprinnelse.

Regi er signert koreograf Bence Vági. Den tidligere profesjonelle danseren er en av grunnleggerne av kompaniet Reqirquel som har skapt internasjonal suksess med sine grensesprengende og vakre fysiske forestillinger. Forestillingen “My Land”, ble av anmelderne kåret til den beste produksjonen under Edinburgh Fringe sommeren 2018.

“Now it is more important than ever for our artists to be on stage and use their art to tell the audience about their homeland, about Ukraine,” sier Bence Vági. “Their loved ones, their families, their friends, their entire life is in danger now, that is why they go on the stage to perform each day.” – Bence Vági.

I løpet av en liten uke rett etter vår egen nasjonaldag, vil publikum fra Stavanger i vest til Moss i øst få oppleve denne usedvanlig vakre, sterke og svært aktuelle forestillingen, og samtidig vise sin støtte til Ukraina og deres kultur.

Forestillingen passer for alle fra 8 år og oppover! NB! Fotoforbud av sikkerhetsmessige årsaker. 

Ønsker du å donere penger for menneskene som er rammet av krisen i Ukraina? Støtt via Vipps sin felles innsamlingsaksjon på vippsnummeret 2170. Les mer her.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.