Voices

– en teaterforestilling med stemmer fra Jasmin Kvinnenettverk

Fra vi fødes til vi dør er stemmen der. Stemmen kan fortelle de utroligste historier, hviske hemmeligheter, den kan brenne vennskap, be til høyere makter. Og kanskje, hvis man roper høyt nok, kan den nå helt til den andre enden av havet.  

Voices er en teaterforestilling der dokumentarisk materiale flettes sammen med fiksjon, meninger, sang og himmelsk tøys - og bærer stemmene til modige kvinner med innvandringsbakgrunn i Drammen. Stemmer vi sjelden hører i samfunnsdebatten.  

De er fra Tyrkia, Bosnia, Somalia, Marokko, Afghanistan, Palestina, Pakistan, Venezuela, Chile, Norge, Irak, Kurdistan, Iran, fra Norge. De har løpt fra skoene sine og vil fortelle oss hva som har skjedd. Historier om kvinnelighet, sex, religion og drømmer står side om side med historier om krig, overgrep og flukt.  

Voices er fylt av historier om verden i perspektiv av det å være innvandrer i Norge.  

Forestillingen produseres i samarbeid mellom Jasmin Kvinnenettverk og Buskerud Teater. Siden august 2021 har regissør og coach Tone Aas Skålevik jobbet med Jasmin Kvinnenettverk, og brukt psykodramateknikker og coachingteknikker til å bygge tryggheten det kreves for å dele sin egen historie. Dramatiker Kjersti Gulliksrud bivånet det hele og har bearbeidet historiene til scenetekst. 

8 kvinner med innvandrerbakgrunn står på scenen i denne unike teaterforestillingen, men stemmene som høres vil være langt flere. Voices spilles 3 ganger på Drammens Teater 21.-22. mai 2022.  

Jasmin kvinnenettverk er et ressurssenter i Drammen, med tilbud som styrker kvinners muligheter til selvutvikling og deltakelse i samfunnet. Nettverket skal bidra til bedre psykisk og fysisk helse, bedre livskvalitet, økt forståelse om norske verdier og økt sysselsetting. Drammen minoritetsråd står bak prosjektet og er ansvarlig for rammer, økonomi og ledelse.

Buskerud Teater jobber for å utvikle og styrke teatervirksomheten i Viken, og være et utøvende kompetansesenter for lokal og frivillig scenekunst. Buskerud Teater drives etter en desentralisert modell, der 6 kunstfaglige ansatte i hovedsak jobber i eget nærmiljø, og er organisert under en daglig leder. 

Regi: Tone Aas Skålevik, Buskerud Teater
Dramatiker: Kjersti Gulliksrud
Musikalsk ansvarlig: Tor Ingar Jacobsen
Produsent: Ana Maria Silva-Harper, Jasmin Kvinnenettverk
Med-produsent: Herman Bernhoft, Buskerud Teater
Prosjektleder: Line Holmvik Remøe
Inspisient: Amina Mohamud, Buskerud Teater 

Forestillingen er støttet av Fritt Ord, Bergesenstiftelsen, Drammen kommune og Kulturrådet

Praktisk info
Velkommen til Studioscenen, lokalisert i 2. etasje.

Forestillingene starter presis. Dørene til Studioscenen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter.

Egne rullestolplasser på første rad. Ta kontakt med oss for bestilling.

Toaletter finnes bak Teaterbaren i 1. etasje.

Du finner svar på flere spørsmål her.