Riksteatret: Ved Målet

«Anne Krigsvoll viser seg som vår tids største karakterskuespiller» Aftenposten (5)

"Ved målet" er en sterk historie om en mor som ikke vil gi slipp, og en voksen datter som ikke klarer å komme seg vekk. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to, alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.

-Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig som alle som har hatt en mor kan kjenne seg igjen i. Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Nora i «Skam» og «Førstegangstjenesten», og Karl-Vidar Lende fra filmen «Krigsseileren», setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan oppleve sammen.

Pressen skriver:
«stor teaterkunst (…) Det er definitivt verdt turen til ditt nærmeste kulturhus»
Aftenposten (5)

«Gi Anne Krigsvoll en tekst, og hun forvandler den til gull. Legg til Josefine Frida som medspiller i Riksteatrets «Ved målet», og du får en av høstens mest besnærende teateropplevelser."
Dagsavisen (5)

«et intenst kammerspill (…) med en humoristisk letthet som kler materialet»
Klassekampen

Regien er ved Johannes Holmen Dahl. Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre – som «Tid for glede» på Det Norske Teatret og «Hamlet» på Nationaltheatret.

- «Ved målet» stiller den kraftløse generasjonen under lupen. Unge mennesker som vil være på lag, heller enn å bryte med sine foreldre. Det er både noe håpløst over det, og en voldsom formaning om å gå i seg selv og forsøke. Å ta et oppgjør, sier Johannes Holmen Dahl.

En lenke til det digitale programmet med foto og videoklipp fra Riksteatrets forestilling, intervjuer med skuespillere og annet bakgrunnsmateriale finner du her.

Med Anne Krigsvoll, Josefine Frida og Karl-Vidar Lende

Av Thomas Bernhard. Oversatt av Sverre Dahl. Regissør Johannes Holmen Dahl. Scenograf og kostymedesigner Nia Damerell. Lysdesigner Norunn Standal. Komponist Erik Hedin. Lyddesigner Kolbjørn Lyslo og Erik Hedin. Dramaturg Hege Randi Tørressen. Produsent Anita Basmo Bjørnstad. Produsert av Riksteatret. Forlag: Teaterforlaget Colombine.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.

Gratis intro til deg som skal se «Ved Målet»! 

Riksteatret har fått med seg stjerneregissør Johannes Holmen Dahl og noen av landets beste skuespillere når de introduserer kultforfatteren Thomas Bernhard og teaterstykket «Ved Målet» for aller første gang på norske scener.

Før du skal se forestillingen, inviterer vi deg til en gratis intro ved dramaturg Hege Randi Tørressen. Hege har lang erfaring som dramaturg på Nationaltheatret og er selv én del av det kunstneriske teamet som har laget forestillingen du snart skal se. Hun vil gi deg en introduksjon til forestillingen og fortelle hvem den verdensberømte forfatteren Thomas Bernhard er.

Starttid: 18:15
Varighet: 15-20 minutter
Introduksjonen er gratis og åpen for alle!