Riksteatret: Jeanne d´Arc

Hvordan kan en ung jente bli et ikon for en hel verden?

Historien om Jeanne d'Arc har engasjert og fascinert gjennom århundrer. Livet hennes var like dramatisk som det var kort. Bondejenta ble bare 19 år, men rakk å lede soldater i krig, krone en konge og tenne et håp som skulle bli vendepunktet i Frankrikes hundre år lange krig mot England.

I dag, nesten 600 år senere, slåss vidt forskjellige grupper om eierskap til Jeanne. Katolikker, feminister, nasjonalister – alle vil ha henne som sin frontfigur. Hvem var Jeanne d'Arc, og hvor kom motet hennes fra? Hva er det med skjebnen hennes som fortsatt berører oss – lenge etter at ble brent på bålet, og gjort til helgen?

- Jeg er interessert i mennesket Jeanne d'Arc. En så ung kvinne på 1400-tallet som klarer det utroligste. Hva driver en ung jente til å få til alt dette? Hun sto opp mot makthaverne, og det vitner om en person med høy integritet og stor drivkraft. Det er de menneskelige aspektene jeg er interessert i, sier regissør Eline Arbo. 

Pressen skriver: 

«Strålende teater!»
Dagbladet, 6 

"Usedvanlig vellykket"
Morgenbladet

«Jeanne d’Arc er både vakker og grusom»
Aftenposten

«Dette er fascinerende intenst, stramt og interessant teater med gode prestasjoner»
Klassekampen 

«Monica Dybwad gjør en kraftprestasjon som Jeanne d’Arc»
Dagsavisen

«Skodespelarprestasjonane, scenografien, lys og musikk gjer dette til ein fornøyeleg og underhaldande framsyning»
Scenekunst.no

«Minneverdig: Historien om Jeanne d’Arcs liv og skjebne er både opprørende og inspirerende»
Vårt Land

Anbefalt aldergrense 15 år.

Med Monica Dybwad, Mats Moe, Eirik Langås Jørgensen, Oscar Jean, Elias Moussaoui Anseth og Gorm Grømer.

Av Lucas Svensson. Oversatt av Oda Fiskum. Bearbeidet av Eline Arbo. Regissør Eline Arbo. Scenograf Olav Myrtvedt. Kostymedesigner Alva Walderhaug Brosten. Komponist Thijs van Vuure. Lysdesigner Øyvind Wangensteen. Dramaturg Oda Radoor. Produsent Silje Vigerust Vinjar. 

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i hver losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.

Gratis introforedrag: «Hva er vi villige til å kjempe for i dag?» i samarbeid med Nobels Fredssenter

Hva er vi villige til å kjempe for i dag? Ved første øyekast virker det som et ganske stort spørsmål, og det er det også. Kanskje får du noen umiddelbare tanker om hvilke verdier og ting det er verdt å stå opp for i samfunnet akkurat nå?

Jeanne d’Arc har engasjert og fascinert mennesker i mange hundre år. Historien om den franske jentas liv og skjebne er både opprørende og inspirerende for mange. Derfor har Riksteatret invitert Nobels Fredssenter med på turné, som forvalter noen av vår tids viktigste historier om mennesker som kjemper for noe større enn seg selv. I introforedraget får du høre om fredsprisvinnere og deres mot, deres kamper – og om hva slags historier som inspirerer oss.

Introforedraget starter 18:15 i Fjerde Losjerad og varer i ca. 15 minutter. Gratis!