Riksteatret: Fuglane

+ gratis intro ved journalist og forfatter Olav Vesaas

Riksteatret besøker Drammens Teater den med en ny teaterversjon av FUGLANE av Tarjei Vesaas med blant annet Ingvild Holthe Bygdenes og Tom Styve i rollene. Regi og dramatisering er ved Lasse Kolsrud. Han har tidligere gjort suksess med teateroppsetninger som «Bikubesong» og «Kan nokon gripe inn». Nå har han laget en helt ny versjon av «Fuglane», som beveger både publikum og presse: 

«Modig valg og kraftfull Mattis (…) Hvem hadde trodd at Tarjei Vesaas kunne være så morsom?» Dagsavisen, 5

«En viktig forestilling som vi alle eier og burde se.» Klassekampen

«Virkelig bevegende (…) Mattis er veldig fint spilt av Tom Styve» NRK

«En Mattis å bli glad i (…) Riksteatrets versjon av Fuglane er så enkel at et barn kan forstå den. Men den kan heller ikke forstås uten barnets åpenhet.» Vårt Land

«Respektfull dramatisering av en norsk klassiker.» VG

Fortellingen om Mattis har beveget nye generasjoner helt siden romanen kom ut i 1957. Vi drar kjensel på ham, både i oss selv og hos andre. Likevel er det nettopp det at han er så annerledes, som kanskje gjør at han berører oss så sterkt – uansett hvor vi selv befinner oss i livet. Forfatteren selv karakteriserte «Fuglane» som «eit sjølvportrett med visse atterhald», mens Karl Ove Knausgård har omtalt den som «Den beste romanen som noen gang er skrevet».

På scenen
Lars Helge Throndsen, Ida Ursin-Holm, Tom Styve, Mads H. Jørgensen, Tore B Granås, Ingvild Holthe Bygdnes og Ane Ulimoen Øverli.

Team
Regissør: Lasse Kolsrud. Scenograf: Milja Salovaara. Lysdesigner: Martin Myrvold. Komponist: Kjetil Schjander Luhr. Koreograf: Belinda Braza. Produsent: Emnet Kebreab

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Turneteatret i Trøndelag

Dørene åpner ca. 30 minutter før forestillingens start.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Forestillingene starter presis. Dørene til hovedsalen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter. På kveldsforestillinger holder baren åpen fra en time før forestillingens start.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i hver losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren).

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.


Meropplevelse: Intro ved Olav Vesaas
I forkant av teaterforestillingen «Fuglane» inviterer vi til gratis introduksjon om Tarjei Vesaas, «Fuglane» og hvorfor det har blitt en klassiker som berører oss i dag. Introduksjonen holdes av journalist og forfatter Olav Vesaas, sønn av Tarjei Vesaas, på kulturhuset 30 minutter før forestillingen starter, og varer 15 minutter.

Introduksjonen er gratis og åpen for alle.
Velkommen!