Riksteatret: Stormfulle høyder

En medrivende og vakker historie om klasseforskjeller, hevn og umulig kjærlighet.

Den foreldreløse gutten Heathcliff blir tatt inn av familien på godset Wuthering Heights, og i løpet av kort tid blir han og familiens datter Catherine svært knyttet til hverandre. Den sterke følelsen av samhørighet vedvarer selv etter at Catherine gifter seg med den rike naboen Edgar Linton.

Emily Brontës romanklassiker «Stormfulle høyder» er en av tidenes største kjærlighetsfortellinger. Catherine og Heathcliffs intense kjærlighet er tidløst fascinerende. Her er det ingen helter. Bare mennesker. Drevet av fortvilelse, hevngjerrighet og sjalusi. Og av naturens destruktive, stormfulle krefter.

"Stormfulle høyder" har vært gjenstand for mange TV-serier og filmatiseringer. TV-serien "Normal People" har klare referanser til Brontës verk, og mange har vel hørt "Wuthering Heights" av Kate Bush?

Med Riksteatret får du oppleve Emma Bones (fra NRKs "Heimebane") og Ravdeep Singh Bajwa (fra NRKs Norsk-ish) som Catherine og Heathcliff i en moderne versjon av den britiske klassikeren, en fargerik og musikalsk forestilling om kjærlighet og ødeleggende krefter.

Kritikerne skriver:
“Mystisk og vilt (...) Emma Bones stel showet” 
NRK

“Kraftprestasjon fra Emma Bones”
Adresseavisen, terningkast 5

På scenen
Emma Bones, Ravdeep Singh Bajwa, Lars August Jørgensen, Mona Huang, Ragnhild Tysse og Lars Henrik Aarnes.

Team
Regissør: Rebekka Nilsson. Scenograf og kostymedesigner: Katja Ebbel. Lysdesigner: Oscar Frostad Udbye. Komponist: Matthias Sigurdsson. Lyddesigner: Morten Haug Serigstad. Dramaturg: Florian Hellwig. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad. 

Av Emily Brontë. Dramatisert av Rebekka Nilsson.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.