Riksteatret: Hør’a dagbok!

En familiemusikal med hiphop, humor og varme! 

Nansi er ikke så god i norsk. Hun får tips om å begynne å skrive dagbok – akkurat som han i En pingles dagbok – og går motvillig med på det. Egentlig har hun annet å gjøre. Nansi drømmer nemlig om å bli Norges største rap-stjerne!

Hør'a dagbok er en historie om å være ny i Norge. Om en sterk og kul jente som er full av pågangsmot og minst like tøff som mobberne i klassen. Hun er småfrekk og stor i kjeften, og stiller alltid opp for de svake.  

 «Nansi trosser dysleksi og de kule gutta på skolen for å bli rap-stjerne. Dette er Tøyen-versjonen av Tonje Glimmerdal i et halsbrekkende originalt Oslo-språk. Barneboka er full av humor, hjertevarme og nye referanser til mat og musikk.»
skrev VG om boken og ga terningkast 6.  

Ta med venner, naboer og folk du er glad i når Riksteatret kommer til ditt kulturhus. Før forestilling inviterer vi alle til gratis hiphop-kurs i foajeen. Hør'a dagbok blir en musikal som åpner øyne, ører og hjerter for hvem vi er i Norge akkurat nå. Håper vi sees!

Publikum og pressen skriver:
«Det er lenge siden jeg har hørt så mye barnelatter i en teatersal (…) Mine medbrakte barn sa begge terningkast 6»
Aftenposten 

«Svært engasjerende og morsomt»
NRK

«En usedvanlig varm og sjarmerende familieforestilling»
Klassekampen

 «Heftig og treffende»
Dagsavisen 

«Sjarmerende, energisk og rørende for hele familien»
Norsk Shakespearetidsskrift

«Det er det beste teatret jeg har sett. Jeg bare eksploderte på slutten!»
Gutt, 3. klasse

«Halleluja!! FOR en forestilling. Datteren min lo i to timer.»
Far til jente, 6 år 

Passer for alle over 6 år.

Med Vegard Bjørsmo, Samantha Gurah, Hans Magnus Hildershavn Rye, Kim Fairchild, Marianne Hetland og Emil Rodrigo Jørgensen. 

Idé, konsept og komponist Amina Sewali. Av Amina Sewali. Bearbeidet av Anders T. Andersen. Regissør Anders T. Andersen. Scenograf og kostymedesigner Dagny Drage Kleiva. Lysdesigner Agnethe Tellefsen. Lysdesignerprotesje Shiva Sherveh. Lyddesigner Knut Sævik. Videodesigner Åsmund Bøe. Koreograf Amie Mbye. Dramaturg Rania Broud. Produsent Silje Vigerust Vinjar. Produsert av Riksteatret i samarbeid med Hålogaland Teater og Oslo Nye Teater, på turné med Riksteatret og Hålogaland Teater.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.

Meropplevelse: Dansesession

Møt opp 60 minutter før forestillingsstart! Da har du sjansen til å bli med på en dansesession med danser og koreograf Mathilde Marie Eidsvik i vår foajé – helt gratis!

Mathilde gir deg en innføring i hvordan å finne din indre groove og du får muligheten til å lære deg et utdrag av dansen fra forestillingen. Timen er tilpasset barn med og uten erfaring fra alderen 6 til 10 år, med en varighet på 30 minutter.