Sweetheart

Den lavmælte americanaduoen Sweetheart vant i fjor Spellemann for sitt debutalbum og har spilt en rekke utsolgte konserter omtalt som euforiske konsertopplevelser.

Live er Sweetheart kjent for å trollbinde publikum med sin engasjerende, følelsesladede og stillfarne fremførelse. Harmoniene og de minimalistiske arrangementene etterlater ofte publikum i undrende stillhet. I 2021 har Sweetheart spilte en rekke konserter i Oslo, Tromsø, Trondheim, Drammen, Kristiansand og Skien, mange av dem utsolgt. Feedback belønnet Sweethearts konsert på Driv i Tromsø med terningkast 6: «I Sweethearts tilfelle endte dette ekstra steget opp på et nivå der euforiske konsertopplevelser skapes. (...) Disse tandre låtene fremkaller den merkelige følelsen der man får lyst til å grine og juble om en annen. Sjelden har ‘søndagsmorramusikk’ fungert så godt på en fredag. Selv om Sweethearts fremføring er stillfaren, og metoden såre enkel, blir resultatet så jævla genialt denne kvelden.»

I 2020 meldte Sweetheart seg for alvor på den voksende americanabølgen – også omtalt som nordicana – med utgivelsen av debutalbumet «Sweetheart», som ble kritikerrost for sin lavmælte melankoli og omtalt som et av årets vakreste album. I 2021 ble de belønnet med Spellemannpris for sitt debutalbum i sterk konkurranse med Malin Pettersen, Darling West og Johan Berggren. Denne høsten fulgte duoen opp med EP-en «I Remember Us, My Dear», som fikk 8/10 av Musikknyheter: «Den smellvakre Running out of light er i god gammel, lavmælt Sweetheart-stil. (...) Jeg syns faktisk at Sweethearts nye minialbum/ep er bedre enn albumet fra i fjor.». Singlene er spilt på riksdekkende radio som Musikksjefen og plukket ut av redaktørene i Tidal og Spotify til toneangivende spillelister som «New Norwegicana» og «Nordic Folk».

Sweetheart består nå av John-Arne Ø. Gundersen (gitar og vokal) og Anne Mette Hårdnes (piano og vokal).

15. oktober
SceneFjerde Losjerad
Pris230,-
VarighetCa. 90 min
Praktisk infoLigger i Teatrets glassfoajé. En koselig og intim scene for de gode opplevelsene. Unummererte sitteplasser.

Du finner svar på flere spørsmål her.