Psykolog med sovepose

Naturen som lykkepille

Johanne Refseth er psykologen som kurerte sin egen kjærlighetssorg ved å bli en utesovende friluftselsker med hang til kaffebål og mosegrodde skoger. Etter denne opplevelsen begynte hun å lete etter fakta bak magien: Hvorfor ble livets nedturer enklere når de ble servert med novemberskog og fiskestang? Hva sier forskningen og hvordan linker dette til hverdagsproblemene våre?

I dette foredraget forteller Refseth om psykologien bak det å være menneske. Om hvorfor følelser blir til magesmerter, hodepine og konsentrasjonsproblemer. Om hvordan vi deretter begynner å unngå det som foregår inni oss. Om hvordan informasjonen fra psykologiforskningen begynte å gi mening sett med uteelskerens øyne. Fordi naturen har en helende effekt på oss som går dypere enn bare til redusert angstnivå og positive følelser: Det er her vi hører hjemme.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.