Bowie & Berlin

I 1976 flyttet David Bowie og Iggy Pop fra Los Angeles til Berlin med ønske om et markant miljøskifte, samt å bremse et stadig mer eskalerende narkotika-misbruk. Nye impulser og en relativt anonym tilværelse gjorde dem begge godt. De samarbeidet på to album for Iggy, mens Bowie hentet inn produsentene Brian Eno og Tony Visconti og begynte arbeidet på det som senere skulle bli kjent som «Berlin-trilogien» og som bestod av albumene LOW (1977), HEROES (1977) og LODGER (1979). Selv om albumene i sin tid ble møtt med noe blandet mottagelse har de i årenes løp fått status som usedvanlig viktige plater som har inspirert en hel generasjon musikere, og Bowie selv kalte trilogien sitt DNA. 

I denne konserten vil man få høre utvalgte utdrag fra alle tre albumene i trilogien, før vi runder av med noen andre godbiter fra David Bowies rikholdige katalog. Forestillingen er co-produsert av Bærum Kulturhus, og hadde sin urpremière der i oktober 2022. 

Skuespiller, sanger og artist Håvard Bakke har vært Bowie-fan i mange år, og har fremført låtene hans på en rekke konserter, samt på «Stjernekamp» på NRK i 2016. 

The Goon Squad er en gjeng rutinerte musikere som har spesialisert seg på David Bowie. Etter en stjernespekket hyllest på Rockefeller 8. januar 2017 – på det som ville ha vært Bowie´s 70-årsdag – har de fortsatt med årlige hyllester på mannens bursdag, alltid med en fast kjerne i bandet og inviterte solister og artister. Håvard Bakke har vært med på samtlige av disse.  

The Goon Squad består på denne konserten av:
Espen Beranek Holm – vokal, kor, gitar, keyboards
Frode Vassel – vokal & kor
Anette Gil – vokal & kor
Vidar Ersfjord – keyboards
Fredrik Eilertsen - gitar
Knut Afløy – bass & kor
Even Finsrud – trommer
Bjørn Einar Hanstveit – perkusjon
Erik Johannessen – trombone (kapellmester)
Peder Øiseth – trompet
Ola Welo – saksofon

6. oktober
SceneHovedscenen
Prisfra 340,- til 450,-
VarighetCa. 90 min
Praktisk infoGamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.