Den Internasjonale Jazzdagen og Eid feiring

Velkommen til feiring av Eid under Den Internasjonale Jazzdagen! Kom 21. april og opplev god musikk fremført av en rekke dyktige jazzmusikere.

Den Internasjonale Jazzdagen er en arena for å bruke musikk som et verktøy for å skape samhold mellom folk fra ulike kulturer. Med dette verdigrunnlaget har vi håndplukket en rekke flerkulturelle musikere for å fremme et mangfoldig kulturuttrykk. Gjør deg klar for en uforglemmelig Eid feiring!

Majaz er Norges eneste Dabke-band, med musikere fra Syria, Palestina og Norge. Dabke er en musikkstil med røtter i Midtøsten, og er den ultimate Arabiske party-musikken. Under konsert med Majaz er det umulig å sitte stille. I vesten kjenner mange Dabke fra opptredener som 47Soul og Omar Soleyman, men Dabke har dype røtter og er i utgangspunktet tradisjonell bryllupsmusikk som får folk til å danse i flere dager. Dabke skaper glede, fest og samler hele Midtøsten på tvers av nasjonaliteter og religioner. Musikken får alle, uansett etnisk bakgrunn, til å danse sammen.

Samarbeidsgruppen har noen av de viktigste stemmene i den norske jazzscenen i dag. Brødrene Per og Hans Mathisen har en lang erfaring med turneer verden rundt og en rekke album utgivelser. Samtidig a°pnes denne arenaen for musikere med en ulike kulturelle bakgrunner for å møtes på tvers av kunstnerisk uttrykk som Raciel Torres opprinnelig fra Cuba og Guy Sion fra Israel. Begge er i dag bosatt i Norge. Samarbeidet bygges opp med lokal forankring med Magnus Oseth og internasjonalt med den italienske pianisten, Piero Gaddi.

Høres dette ut som noe for deg? Opplev musikken på Drammens Teater i April!

Medvirkende artister:
Samarbeidsgruppen:
Guy Sion - saksofon
Magnus Oseth - trompet
Raciel Torres – trommer
Per Mathisen – Bass
Hans Mathisen – Gitar
Piero Gaddi – flygel

Majaz
Saleh Mahfoud - vokal, gitar og kanun
Rola Srour - vokal
Jamal Safi - perkusjon
Jonas Cambien - tangenter
Adrian Myhr - bass
Michaela Antalova - trommer

Dette arrangementet er et samarbeid mellom Interkultur og Diwan.

21. april
SceneFjerde Losjerad
Pris200,-
Praktisk infoLigger i Teatrets glassfoajé. En koselig og intim scene for de gode opplevelsene. Unummererte sitteplasser.

Du finner svar på flere spørsmål her.