Elämä Ja Rakkhaus

KvääniÄänii (kvenske stemmer) er et blandakor fra nord som synger på kvensk. Vi startet opp i 2011 under navnet Kvensk sanggruppe i Nord-Troms, byttet navn til KvääniÄänii i 2014, og har nå 20 medlemmer med bosteder fra Alta til Bardu. 

KvääniÄänii har hatt opptrådt på gudstjenester, salmekvelder, julekonserter, slektstreff og festivaler. I tillegg har vi spilt inn CD og videoer og deltatt med seks kvenske salmer i TV-programmet Salmeboka minutt for minutt.

KvääniÄänii er det eneste kvenske koret i Norge. Vi har i årenes løp arbeidet med å samle musikk vi kan bruke og vi har samarbeidet med mange eksterne kapasiteter innenfor kvensk sangtradisjon og kvensk kirkeliv.  

Gjennom vårt treårige prosjekt Kväänin laulut ja virret – Kvenske sanger og salmer reiser vi rundt i landet for å gi et nytt publikum muligheten til å bli glad i den kvenske sangskatten, og på Østlandet skal vi gjennomføre både konsert, allsangkveld og gudstjeneste. 

Til konserten ELÄMÄ JA RAKKHAUS Kvenske sanger om livet og kjærligheten har vi fått med oss et orkester som kan akkompagnere oss på ett mer rocka vis enn det vi har gjort tidligere, og på repertoaret finnes det både viser, poplåter og rock. 

Prosjektet Kväänin laulut ja virret – Kvenske sanger og salmer finansieres av Kvenske prosjektmidler/Kulturdirektoratet, Halti kvenkultursenter IKS og KvääniÄänii.

Konserten arrangeres i samarbeid med Norske kvener Ytre Oslofjord, og er støttet av Drammen kommune. Vi har også søkt om støtte fra Aktivitetsmidler for kor og Senter for folkemusikk og folkedans, disse får vi svar på etter at konserten er gjennomført. 

Orkesteret vårt består av Trygve Beddari, Alexander Lindbäck, Jørun Bøgeberg og Frode Thorjussen: 

Trygve Beddari er en komponist og multiinstrumentalist som har jobbet innen en rekke sjangre. Han spiller kantele, trekkspill, keyboards, gitar, mandolin, fløyte, munnharpe og perkusjon. Beddari har spilt i band som Oslo Radioteater, Overall, Fanteflokken, Lars Beckstrøm kvartett og Gamlebyen Vel. I en årrekke har han fordypet seg i den kvensk/finske musikkarven og han har samarbeidet med ulike kor som bla. Crescendo, Fossekallen og Vokal Nord. 

Alexander Lindbäck er sanger, låtskriver og trommeslager, og han er kven. Han har blant annet spilt med Vazelina Bilopphøggers, Folque, St. Thomas, the Jayhawks, Grant-Lee Phillips, Mark Olson, Unnveig Aas, og Signe Marie Rustad. Han utgir også plater med labelen Safe & Sound Recordings. 

Jørun Bøgeberg er bassist, gitarist, låtskriver og sanger. Han ble kjent som medlem i Junipher Greene fra 1978 til 1983. Han ga ut plata Songs From the Pocket i 1996, og i 2006 kom Basstard. Han har også spilt med a-ha og i band som Road, 1st Revolution Orchestra, Flax, Four Roosters, Leieboerne og Gone at Last. 

Frode Thorjussen utforsker improvisasjonens verden gjennom trompet, stemme, loops og elektronikk. Han har en variert bakgrunn som spenner fra klassisk til ulike frijazz-miljøer, og flere CD-produksjoner med barnemusikk. Hans seneste prosjekt er Becoming Music der han vil lage sitt eget musikalske univers.

5. mai
SceneFjerde Losjerad
Pris100,-
Praktisk infoLigger i Teatrets glassfoajé. En koselig og intim scene for de gode opplevelsene. Unummererte sitteplasser.

Du finner svar på flere spørsmål her.