Kulturnatt Drammen

Kulturnatt Drammen er en kveld og en natt der byen fylles med spennende kulturaktiviteter for store og små! Målet er å vise frem alt det spennende kulturlivet i Drammen kan by på. Det beste av alt; det er helt gratis!

Drammens Teater har et lite program på Kulturnatt. Hva som skjer vil bli lagt til under dette arrangementet fortløpende.

18:30 - Vandring i Drammens Teater med konsert
Bli med på en vandring i ærverdige Drammens Teater. Omvisningen starter klokken 18.30 og avsluttes med en konsert i Festsalen med Humlekoret kl. 19:00.

19:30 - Cubansk Aften med Yeisy Rojas og orkester
Interkultur inviterer til en kveld drammenserne sent vil glemme. Musikken til Yeisy Rojas ligger i spenningsfeltet mellom latin jazz, kubansk folkemusikk og salsa. Hun er født og oppvokst på Cuba, og hadde fast jobb som fiolinist i orkesteret ved Operaen og Nasjonalballetten i Havanna da hun brøt opp og flyttet til Norge. Her tok hun bachelor og master i rytmisk og world music ved Konservatoriet i Agder. 

Med seg på scenen har hun et stjernelag som kyndig følger henne fra de sarteste ballader til en eksplosiv rytmefest hvor det blir umulig å sitte stille. Bassisten Gaston Joya fra Buena Vista Social Club og trommisen Rodney Barreto har begge turnert verden rundt med blant annet Irakere – orkesteret til Chucho Valdés. I tillegg finner vi Thorbjørn Kvamme på piano. 

21:30 - En natt i operaen
Musikkens venner henter fram perler fra operahistoriens rikholdige arkiv på Kulturnatt. 

Velkommen skal du være! Og du? Husk at det skjer mye spennende rundt om i hele Drammen denne dagen, både på Union og i resten av Drammen. Se fullstendig program her.