Riksteatret: Detektimen – en kriminalmusikal

Velkommen til et svalestup tilbake til fredagskvelden på åttitallet, den gang medrivende drapssaker samlet kjernefamilien til langpanne-pizza foran fjernsynsapparatet.

Riksteatret, Nationaltheatret og Nye Hjorten Teater inviterer til en musikalsk helaften med mord og mysterier. Handlingen utspiller seg i internasjonalt farvann på M/S Kronprins Harald, ellers kjent som Kielferga. Den pensjonerte, tyske etterforskeren Stephan Reckyll har funnet seg til rette ved en enarmet banditt i skipets kasino når kapteinen ber ham bistå i oppklaringen av en temmelig delikat sak: Giftdrap.

Offeret er ingen ringere enn Nora der Liebe, det store trekkplasteret i den sagnomsuste nattklubben Unter den Wellen. Under forberedelsene til kveldens nye, spektakulære sangnummer segnet hun om og døde. Forgiftet. Stephan Reckyll, som hadde lovet seg selv å legge pistolen på hylla for godt, klarer ikke å styre snushanen i seg. Atter en gang står han foran en tilsynelatende uløselig gåte, og atter en gang må han lære seg å se alle andre veier enn der kompassnåla peker.

Fritt inspirert av Derrick, Columbo, Poirot, Bergerac, Kojak, Miami Vice og alle de andre fabelaktige detektimene – kan det ikke bli annet enn morderisk moro. Følger du nøye med og gjetter riktig, er det kanskje du som avslører morderen.

På scenen
Øystein Røger, Nora Frølich, Emil Olafsson, Marit Adeleide Andreassen, Silje Lundblad, Patrick Hilmar Ingvaldsen, Daniel Mauricio, Olve Løseth og Kyrre Havdal

Team
Regissør: Mads Bones. Scenograf: Katja Ebbel. Lysdesigner: Clement Irbil. Kostymedesigner: Christina Lovery. Koreograf: Martha Standal. Dramaturg: Siri Løkholm Ramberg. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

av Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth

Etter en ide av Øystein Røger

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Nye Hjorten Teater og Nationaltheatret

Meropplevelse: Bli med på krim-quiz!
Som et apropos til teaterforestillingen, «Detektimen – en kriminalmusikal» 

Før teaterforestillingen starter, inviterer vi deg til å teste dine detektivferdigheter når vi sammen dykker ned i en verden av velkjente krimmysterier med quizmaster Andreas Kristiansen. Her har du ikke bare muligheten til å vise frem kunnskap, men også mimre over uforglemmelige øyeblikk som har satt dype spor i TV-historien.  

Quizen blir arrangert 60 minutter før forestillingsstart og har en varighet på ca. 30 min.

Børst støv av gamle Detektiv- minner og lad opp konkurranseinstinktet ditt, for dette blir en quiz fylt med latter, mimring og muligens noen "åh ja, jeg husker det!"-øyeblikk!

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.