Riksteatret: Drømmen om en hvit jul

Vær forsiktig med hva du ønsker deg til jul! Lena Kristin Ellingsen, Gard B. Eidsvold, Nader Khademi og Cato Skimten Storengen ringer julen inn med et riktig fornøyelig julemareritt.

Det høres unektelig romantisk og hjertevarmt ut.
Men la deg ikke forlede.
Og ta for all del ikke ungene med på denne.

Det er lille julaften, og en gammel mor venter på sine to voksne sønner med familie. Kommer alle i år?
Nei. Selvsagt gjør ikke alle det. Men sønnene dukker etter hvert opp. De synes det er slitsomt med den gamle, lam og blind som hun er. Hadde det ikke vært best for alle om hun ja, du vet.
Og i det tanken er tenkt, banker det på døren.

En kasse årgangsvin kommer på bordet. En stor kniv finner sitt offer. Løgn og sannhet skal avdekkes. Mors fortid skal belyses. Og vi skal synge gamle sanger om igjen.

Det blir fest og fyrverkeri, latter og gråt, pinnekjøtt og julegran og rikelige mengder julestemning når Statsteatret ringer julen inn sammen med Nationaltheatret og Riksteatret.

Statsteatret har de siste årene gjort stor suksess i hele Norge med sine kritikerroste forestillinger, der de viser hvordan humor og lun galskap kan formidle tematikk til ettertanke. De er særlig kjent for sin helt personlige formidling av 1000 års Norgeshistorie fortalt gjennom ti teaterforestillinger på ti år. I 2022 mottok de Hedda-pris for «særlig kunstnerisk innsats».

---

På scenen
Lena Kristin Ellingsen, Cato Skimten Storengen, Nader Khademi og Gard B. Eidsvold

Team
Regissør: Yngve Sundvor. Lyddesigner: Rikard Strømsodd. Lysdesigner: Axel Sundbotten. Musikalsk arrangør: Andreas Utnem. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Av Yngve Sundvor

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Statsteatret og Nationaltheatret

17. november
SceneHovedscenen
Prisfra 155,- til 460,-
Varighet1t og 30 min
Praktisk infoGamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.