Steinar Raknes med Unni Wilhelmsen

Foajékonsert

Chasing The Real Things er Raknes ´ tredje album med prosjektet STILLHOUSE, der Raknes synger og spiller kontrabass. Bassisten skriver la°ter innenfor americana- sjangeren, og ba°de coverla°ter og egne la°ter bæres av det genuine særpreget i Raknes kontrabass-spill og vokal. Pa° plata har bassisten med seg flere gjester, og mest fremtredende er munnspilleren Mickey Raphael fra Nashville, som til daglig spiller bl.a i Willie Nelson band. I tillegg bidrar et stjernelag av norske artister - Unni Wilhelmsen, Ane Brun og Solveig Slettahjell - vokal, Ola Kvernberg - fiolin, Kjetil Møster-sax, Andreas Utnem - trøorgel og Per Oddvar Johansen - sag, - til at plata er blitt en musikalsk perle med mange paletter.

Pa° releasturne´en er bassisten pa° veien sammen med Unni Wilhelmsen, og sammen har de satt sammen et nydelig og sterkt repertoar. Unni og Steinar har begge svært uttrykksfulle stemmer, og kontrasten mellom de to gjør at de utfyller hverandre pa° en helt spesiell ma°te.

Raknes og Wilhelmsen har samarbeidet før, i forbindelse med Raknes sitt prosjekt STILLHOUSE - der han synger og spiller kontrabass. Kontrabass er det eneste instrumentet pa° scenen. Men Raknes spiller instrumentet som et orkester i seg selv. Han har en spillestil der han bruker fingerspill-teknikker som gjør at instrumentet fungerer ba°de som en gitar og en bass. I tillegg tar han i bruk elektriske effekter, stomp box, og looping av ba°de bass og stemmer. Dette er en konsert som varierer mellom det nære, intime og akustiske, - til store lydbilder med fullt rocke-trøkk.

Repertoaret er hovedsakling la°ter skrevet av Raknes, fra hans tre utgivelser i STILLHOUSE-serien, med hovedvekt pa° den siste plata Chasing The Real Things. I tillegg presenterer de fengende og særegne cover-versjoner av artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan, og Depeche Mode.

Velkommen til foajékonsert. Konsertstart er presis 15. Sitteplasser.

Praktisk info
Ligger i Teatrets glassfoajé. En koselig og intim scene for de gode opplevelsene. Unummererte sitteplasser.

Toaletter ligger rett ved scenen.