Nyttårskonserten 2024

med Drammen Konsertorkester

I mer enn 40 år har Drammen Konsertorkester innledet det nye året med Nyttårskonsert, og 2024 blir intet unntak! 

Vi kan skilte med to flotte, lokale solister: Anne-Carolyn Schlüter (mezzosopran), bosatt på Kongsberg, og Hallvard Holm Høgemo (fiolinst) fra Drammen. Mer info om solistene kommer.

Repertoaret byr på både tradisjonell wienermusikk og som alltid noen overraskelser. Vi gleder oss til å spille inn det nye året i vårt flotte teater med publikummet vårt som vi er så glad i!

Dirigent: Bjørn Bogetvedt

Om solistene:
Anne-Carolyn Schlüter
 er en kjent mezzosopran fra Tyskland, bosatt i Kongsberg. Hun har opptrådt på scener over hele verden, både i operaoppsetninger og som konsertsolist. Hun har blant annet arbeidet med Sir Colin Davies i Madrid og turnert med Claudio Abbado gjennom flere italienske operahus, The Edinburgh Festival, og på Festspielhaus Baden-Baden. Hun har gjestet steder som Salzburg Festival, Oregon Bach Festival, Chicago Symphony Orchestra og Israel Philharmonic Orchestra. Anne-Carolyn har sunget på Glogerfestspillene flere ganger og under Jazzfestivalen i Kongsberg, og har jevnlig konserter i hele Norge. Hennes repertoar er bredt, og hun utforsker stemmen og stemmebruk i ulike sjangre. Forkjærligheten til særlig jazz har vokst og blomstret i det siste; Anne-Carolyn gjester fremdeles etablerte kor og klassisk fokuserte festivaler i Norge og i Tyskland, men hun opptrer også mer og mer som jazzsanger. Anne-Carolyn er en ettertraktet stemmepedagog og ved siden av oppdrag jobber hun på Musikklinja på Kongsberg videregående skole. 

Hallvard Holm Høgemo er en allsidig fiolinist fra Drammen. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger og Universität Mozarteum Salzburg. Til daglig arbeider han som freelancer og spiller mye i orkester, både i Norge, Sverige og Danmark. Tidligere har han vært medlem av strykekvartetten FARK som deltok på Ung kvartettserie i regi av Oslo kvartettserie sesongen 2019-2020. Som solist har han spilt med Bjergsted Blåseensemble, Drammen Symfoniorkester og Buskerud Ungdomsstrykeorkester.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.