KORK på NORSK

Vi åpner i Drammens Teater med den største konserten Halvorsen Musikkfest noensinne har presentert:
Hele landets orkester: Kringkastingsorkesteret med solister under ledelse av Christopher George.

En helaften viet norsk musikk fra gullalderen med Edvard Grieg og Johan Halvorsen, til vår egen samtid. Det blir et program med noen av de flotteste verk vi kan finne: Edvard Grieg, den store nasjonalkomponisten, slår an tonen for kvelden med en Symfonisk dans. Deretter blir det urpremiere av Bjørn Bolstad Skjelbreds nye dobbeltkonsert for fiolin, cello og strykere.

Solister er den fantastiske franske cellisten Marc Coppey, sammen med fiolinisten Birgitte Stærnes. Spennende og kommuniserende norsk samtidsmusikk!

Etter pause fremfører orkestret den flotteste symfonien skrevet av en norsk komponist: Johan Halvorsens symfoni nr.2 i d-moll: Fatum. Et ruvende verk som tar oss med gjennom lys og mørke, med skjebne som gjennomgående tema i 4 satser. Halvorsens fantastiske orkestrering, storslåtte nasjonalromantiske uttrykk og vakre temaer, begeistrer fremdeles publikum.
I 2024 er det nettopp Lys og mørke som er tema for festivalen. 

Les mer om både festivalen og denne konserten på www.halvorsen-musikkfest.no.

Ikke gå glipp av den unike anledning til å oppleve denne musikken i Johan Halvorsens egen hjemby og med hele landets Kringkastingsorkester.

10. mars
SceneHovedscenen
Prisfra 320,- til 430,-
Praktisk infoGamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.