SUN KING

Second coming

En rituell aften gjennom tidløse univers, rom, sværer og landskap.

Drammens egen, «Indiana Jones» aka Jørgen Nøvik, har gjennom de siste 14 årene vært på en pilgrimsreise som har overøst han med visuelle og rituelle sanseinntrykk. På sin siste reise hentet han inn råmaterialet og inspirasjon til sceneproduksjonen som nå skal vises på Hovedscenen i Drammens Teater. Bli med på en unik og kunstnerisk historiefortelling basert på personlige erfaringer.

Bilder, lydopptak og objekter har han samlet de siste 14 årene, og er hovedsakelig fra Tibet/Bhutan der har han vært på vandring i skjulte Hellige landskap og kommet tett på Tibetansk/Bhutansk kultur. Gjennom et sammensatt og kunstnerisk uttrykk er hans agenda å fremme møtene mellom Bhutansk kultur, Indisk, Sibirsk, Native American, Samisk og Norrønsk kulturarv.

I sceneproduksjonen har Jørgen lagt vekt på koreografi med bevegelse med de kvinnelige sceneaktører. Gjennom inspirasjon fra gamle danse tradisjoner fra Himalaya-regionen vil det kvinnelige element tydeliggjøre og balansere uttrykket, noe som igjen vil gjenspeile globale og universelle fellestrekk. Forestillingen vil kun gjennomføres en gang, og det vil derfor også filmes.

Kreativ overflod i multikunstneriske utrykk med lyd, bilder, bevegelser, installasjoner, dans, film, lys og dekor.

Produksjon og regi: Jørgen Nøvik

Reisen fortsetter og går videre med ny forestilling.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Forestillingene starter presis. Dørene til hovedsalen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter. På kveldsforestillinger holder baren åpen fra en time før forestillingens start.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i hver losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren).

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.