Drammen Symfoniorkester

Jubileumskonsert

I oktober er det 100 år siden Drammen fikk sitt eget symfoniorkester, og dette markeres med en storslått jubileumskonsert på hovedscenen i Drammens Teater. Det blir en variert innholdsrik konsert med både rene orkesterverker og solistfremførelser.

Publikum vil blant annet få høre norsk musikk med Grovens Hjalarljod, nydelige operaarier, utdrag fra Bruchs fiolinkonsert og klavermusikk med jazzinspirerte Rhapsody in Blue. Orkesteret vil også fremføre et av numrene fra åpningskonserten i 1919, nemlig Schuberts Militærmarsj.

Kveldens gjestesolister er Christian Ihle Hadland, klaver, Mariann Fjeld-Solberg, sopran, og orkesterets egen Hallvard Holm Høgemo på fiolin.

Christian Ihle Hadland debuterte som klaversolist med Kringkastingsorkesteret allerede som 15-åring, og har etablert seg i det europeiske tetsjiktet som solist, soloartist og kammermusiker.

Sopranen Mariann Fjeld-Solberg er utdannet ved Operahögskolan i Stockholm, og har siden gjort hovedroller på ulike operascener i Sverige og Norge. 

Hallvard Holm Høgemo studerer for tiden klassisk fiolin ved Norges Musikkhøgskole, og har vært medlem i Drammen Symfoniorkester siden 2011.

Dirigent: Per Kristian Skalstad
Konferansier: Arild Erikstad

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Forestillingene starter presis. Dørene til hovedsalen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter. På kveldsforestillinger holder baren åpen fra en time før forestillingens start.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i hver losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren).

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.