Nyttårskonserten 2020

Tradisjonen tro åpner Drammen Konsertorkester det nye året med en storslagen Nyttårskonsert! Årets solist er Håkon Kornstad, jazzsaxofonisten med verdenskarriere som ble operatenor. 

Håkon er et sentralt navn i nyere norsk moderne jazz, og har utarbeidet et særpreget uttrykk i skjæringspunktet mellom opera og jazz. Kornstad tok bachelor og masterutdanning i opera på Operahøgskolen i Oslo i 2011-2014. I forbindelse med utdanningen, har han sunget forskjellige roller som Ferrando i Mozarts Così fan tutte på Operaens scene 2 og på Musikkhuset i Helsinki, tittelrollen i Werther av Jules Massenet og Rodolfo i Giacomo Puccinis La Boheme.

Drammen Konsertorkester ble stiftet i 1990, men har sine røtter helt tilbake til 1875. Orkesteret har ambisjoner om å holde et høyt nivå gjennom hele året, og vi avholder flere konserter hvert år hvor alle grupper får brynt seg, med de tradisjonsrike Nyttårskonsertene i Drammens Teater og NM som høydepunkter. Orkesteret har ca. 35 medlemmer i alderen 16 til nærmere 80 år, og vi jobber hele tiden mot vår visjon: "Drammen Konsertorkester - På topp musikalsk og sosialt!".

I tillegg til Håkon Kornstad, får du også høre en av orkesterets egne, den eminente trombonisten Bence Fazekas! Han er 31 år gammel, opprinnelig fra Budapest i Ungarn, og har utdannet seg til konserttrombonist i Györ, i Rotterdam på Codarts Hogeschool voor de Kunsten og i Oslo på Barrat Due Musikkinstitutt hvor han avsluttet siste delen av utdanningen sin i 2018.

Allerede i ung alder oppdaget Bence trombonen som sitt instrument og vant flere konkurranser, som Weiner Leo Music secondary school Soloist Competition og National Brass Competition of Hungary.

Bence skal fremføre det fantastiske stykket «Colors» av Bert Appermont, og orkesteret gleder seg veldig til å både og akkompagnere og høre på!

Vi gleder oss til denne flotte musikalske åpningen av det nye året! 

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Forestillingene starter presis. Dørene til hovedsalen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter. På kveldsforestillinger holder baren åpen fra en time før forestillingens start.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i hver losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren).

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.