Rekommandert #63: Syndebukker

Live podcast

Mandag 30. August er det essayist Ida Lødemel Tvedt som tar turen til Union Scene for å snakke om syndebukker og menneskets evigvarende appetitt og behov for disse. 

Det er jo noe meget pussig over hvor mye enklere alt blir så fort vi kan bli enige om at noe er noens skyld. Utgangspunktet tar vi i den franske historikeren, litteraturviteren og filosofen René Girards bok «Le bouc émissaire» (eller «Syndebukken» som den heter på norsk) fra 1982. Her beskriver han hvordan behovet for imitasjon driver rivalisering og konflikt og der syndebukkmekanismen er det som hindrer eskalering og destruksjon. Hørtes det infløkt ut? Frykt ikke, i slutten av August vil alt falle på plass.

Dørene åpner klokken 19:00. Kristopher og Ida går på scenen klokka 20.00. 18-årsgrense + vergeordning. 

Praktisk info
Les mer om vår refusjonsgaranti.
Endringer som følge av koronaviruset.


Den største scenen på Union Scene! Til vanlig kun ståplasser, men grunnet utbruddet av koronaviruset, er det nå kun sitteplasser, med mindre noe annet er spesifisert under arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Til vanlig en fast stor bar inne på Hovedscenen, samt fast bar i Centralen. Av smittevernhensyn er disse per nå stengt, og bestilling av drikke/snacks foregår via tjenesten Ordr.

Lurer du på noe mer? Se her.