Aynur

Interkultur har gleden av å invitere til konsert med Aynur. Aynur Dogan har med sin fantastiske vokalstil blitt en av Tyrkias mest kjente og mestselgende artister. Som artist har hun vært opptatt av å ivareta og dele sin kurdiske kulturarv og musikktradisjon. Gjennom å tolke de flere hundre år gamle melodiene og tradisjonene på nytt, har hun nådd et publikum langt utenfor Tyrkias grenser, og spredd kurdernes rike musikkarv til et internasjonalt publikum. På grunn av dette har Aynur blitt et forbilde og kulturelt ikon for mange kurdere over hele verden.

Hedûr er tittelen på Aynurs syvende album. Hedûr betyr noe sånt som "å trøste seg selv, og la tiden hele sår" på kurdisk, som er sangerens morsmål. På dette albumet har hun blandet den kurdiske folkemusikken med elementer fra jazz, og tatt med både hennes egne nye komposisjoner og tradisjonelle folkesanger.

Aynur har samarbeidet med en rekke internasjonale musikere, inkludert Yo-Yo Ma og Silk Road Ensemble, Kayhan Kalhor, Javier Limón, Kinan Azmeh og flere.

Som liveartist er har hun en unik tilstedeværelse, med en stemme som rommer både glede og sorg på en gang. Hun har blitt beskrevet som å ha «en stemme som griper dypt inn i sjelen og river i hjertet». Vi er derfor sikre på at denne konserten blir en uforglemmelig opplevelse.

«Whenever she takes a melody, she makes it her own, transforming it into something beautiful, and every note, every microtone, every word reaches depth and unparalleled beauty. She is a reason to love live music for centuries.» – Javier Limon

Dørene åpner ca 19:00. Showstart ca 20:00. 18-årsgrense + vergeordning. Det vil rigges opp for endel sitteplasser.

24. mars
SceneHovedscenen
Prisfra 230,- til 310,-
ArrangørInterkultur
Praktisk infoUnummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.