FredagsPlis

Hva er Plis?

FredagsPlis er et konsept det er vanskelig å beskrive med ett ord. Det er en blanding av afterwork, kaffepause, feel good, åpent hus, chilling og dansing.  

Arrangementet deles i to. Først er alle dørene åpne. Gratis inngang, god stemning og konsertområdet er gjort om til et koselig område å samles med DJ som snurrer plater.

Utover kvelden går Plisen over fra å være chill og behagelig stemning til konserter med gode artister på scenen. Det er fortsatt lov til å chille, men det er også lov til å nyte god musikk og kanskje til og med slå seg litt løs foran scenen. 

Hvem er det for?
Alle. Har du lønningspils med jobben? Ta de med på Plis. Har du tenkt til å samle gjengen en fredag? Ta de med på Plis. Har du lyst til å danse til de sene nattetimer? Ta de med på Plis. Vil du bare chille en ettermiddag med gode venner? Plis! 

Vi åpner våre hoveddører fra 16:00 med barsalg fra Centralen, samt salg av fredagstaco i bakgården. Dørene til Hovedscenen åpner 17:00. Fra 20:00 blir det dansbart, elektronisk og bakoversveis foran scenen. Gratis inngang før kl. 20. Fra 20:00: 250,-. Aldersgrense 20 år. Ønsker du å kjøpe konsertbillett på forhånd? Trykk her. 

ARTISTENE
Fra 20:00 blir det live musikk fra scenen med Lindstrøm og Carmen Villain. DJ før og etter. 

Hans-Peter Lindstrøm etablerte seg som artisten og produsenten Lindstrøm i 2002 med plateselskapet Feedelity. Han lanserte en rekke EP'er, tolv-tommere og singler, og ble i løpet av de neste årene en respektert produsent, musiker og remixer på den internasjonale klubbscenen.

Lindstrøm har vært sentral på den norske klubb-scenen siden tidlig 2000-tallet og omtales som ”faderen i den skadinaviske space disco-treenighet”. Han remixet artister som LCD Soundsystem, Roxy Music og Franz Ferdinand, og fikk med singelen I Feel Space en klubb-hit i 2005, og et stort kultomdømme blant DJs over hele verden. Han har også mottatt hele fire spellemannspriser innenfor kategorien elektronisk musikk.

Den norsk-meksikanske artisten Carmen Villain’s atmosfæriske produksjoner består av et flettverk av felt-opptak, fløyte, synther, piano, stemme, perkusjon og trommesamples, som sammen utgjør hennes distinkte sound, der hun kombinerer elementer av fourth-world, dub og ambient. Gjennom en eksperimentell tilnærming til produksjon og komponering, blir resultatene ofte en blanding av et detaljert og abstrakt lydbilde med vakre harmonier og melodier. 

Gjennom en rekke utgivelser for plateselskap som Smalltown Supersound, Geographic North (USA) og Longform Editions (AUS), har hun etablert seg som et særegent navn hos et musikkinteressert publikum samt hos pressen i både inn- og utland. To av albumene har vært nominert til Spellemann, deriblant ‘Both Lines Will Be Blue’ (2019) i kategorien «elektronika». Hennes seneste utgivelse “Perlita” ble sluppet i januar 2021.

18. mars
SceneHovedscenen
Pris250,-
Varighet: 5 hours and 35 minutes
Praktisk infoUnummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.