Ebersons

Grunnet koronasykdom ble ikke konserten avholdt den 23. februar. Ny dato for konserten er 15. mai 2022. Din billett vil være gyldig for den nye datoen. For mer informasjon og refusjonsmuligheter, se tilsendt e-post eller gå til din kvitteringsside. 

---

Drammen Jazzforum og Union Scene presenterer Eberson! 

22.oktober kom albumet «Between Two Worlds» fra Jon og Marte Eberson! Dette er oppfølgeren til deres forrige album «Empathy» som kom ut i 2018. 

Det var pandemien som ga støtet til innspillingen. Da Norge ble nærmest nedstengt, stanset også det meste av kunstnerisk og kulturell aktivitet. Marte var en av de som ble rammet av den dystre situasjonen. Isteden for å sitte med henda i fanget, foreslo Jon at han og Marte skulle gå i studie og lage ny musikk. Det ble en forløsende kreativ reise!

Her utviklet de tendensene fra Empathy, med vekt på det instrumentale. I tillegg til duoen er Aksel Skalstad med på trommer, Jo Berger Myhre på bass og Morten Qvenild på keys. 

Resultatet er ”Between Two Worlds”, et musikalsk lydbilde der det rå møter det sårbare, det drømmende møter det dynamiske. Samlet sett har de erfaringer fra svært mange sjangre innen jazz, pop og rock. Jon har spilt alt fra standardlåter, via frijazz, til rock. Han har ledet så forskjellige band som Jazzpunkensemblet til den legendariske Jon Eberson Group, der han sammen med Sidsel Endresen toppet de norske hitlistene.

Marte bringer også med seg erfaring fra ulike sjangre. Hun har reist verden rundt som medlem i popbandet Highasakite. De siste årene har hun vist solid at hun står på egne bein. Hun har bandet Löv, med Øystein Skar og Martin Halla. Hun har spilt duokonserter under Molde-jazz og på årets Øya-festival med Ane Brun. De siste årene har hun spilt mye med gitarist Hedvig Mollestad, blant annet i verket «Ekhidna», som fikk Spellemannpris i år. Nå er hun aktuell i samarbeidet med faren.

Jazzkafé fra 18:00. Konsertstart ca 20:00. 18-årsgrense + vergeordning.

Praktisk info
Unummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.

Kjøp konsertpakke til jazzprogrammet våren 2022 på Union Scene og spar 470,-. Les mer og kjøp her