Rekommandert #77: Hermetikk

Live Podcast

Mandag 28.november (nesten på dagen 120 år etter at Kong Oscar 2. ga Bjelland tillatelse til å bruke portrettet og navnet hans på sardinesker) er det rådgiver ved Norsk hermetikkmuseum i Stavanger, Erik Rønning Bergsagel som tar turen til Union Scene. Som han skriver på bloggen sin:

«Den norske hermetikkindustrien var tradisjonelt en av våre største eksportindustrier. Hovedproduktet var røykte norske sardiner laget på brisling. Disse sardinene ble eksportert over store deler av verden og selv i dag får en «King Oscar» sardiner i de fleste supermarkeder i USA. Her hjemme var det på det meste omtrent 220 hermetikkfabrikker, i tillegg til disse kom blikktrykkerier, som laget esker, litografiske anstalter, som trykket etiketter, importører av olivenolje og tomatsaus, fiskere og flere andre yrker som var avhengige av hermetikkindustrien».

For å virkelig forsikre meg om at dere tar turen vil jeg bare få skyte inn at Erik har fortalt meg at vi på et tidspunkt lekte oss litt med produktet «Hermetisert Måke». Jada, måke.

Dørene åpner 19:00. Praten starter 20:00. 18-årsgrense + vergeordning. Unummererte sitteplasser.

Praktisk info
Unummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.

Digger du Rekommandert?

For vårens Rekommandert-program setter vi opp en pakkemulighet! I pakken kan du velge alt fra 3 til 6 episoder. Pakkekjøpet gir deg 50,- i avslag per billett. Gjelder for vårens episoder og kun ved kjøp som pakke. Les mer her.