Den internasjonale kvinnedagen 2022

Velkommen til Interkulturs markering av Den internasjonale kvinnedagen på Union Scene! I år er temaet FRI. Vi feirer ordet FRI i alle dets former. Samfunnet åpner opp etter flere år med restriksjoner, 2022 er skeivt kulturår og det har aldri vært viktigere å kunne ytre seg fritt som menneske og kvinne.

FRI til å kunne være den personen du ønsker å være. FRI til å kunne dele av deg selv. Hva betyr frihet for deg? Vi fyller scenen med inspirerende kvinner, som er svært dyktige på sine ulike felt.

Program:
Kl. 18:00: 
Internasjonal mat og mingling
Kl. 18:30 –21:00
Kulturelle innslag, inspirerende innlegg og feiring av kvinnen.

Vi slipper program fortløpende, følg med på event på Facebook:
Les Amazones D’Afrique - Funky aktivisme som svinger! Supergruppa Les Amazones D’Afrique tar de fremste vestafrikanske vokalistene med på vegen i kampen mot kvinnevold og undertrykking, og for like rettigheter. Kollektivet ble dannet i Mali, i 2014 av tre anerkjente maliske musikkstjerner og sosiale aktivister, Mamani Keïta, Oumou Sangaré og Mariam Doumbia, men har siden den gang involvert artister fra hele kontinentet. Det kraftige musikalske uttrykket er rikt melodisk og vidtgående, og blander pan-afrikansk kongotronix- stil med modig og røff pop-estetikk. Forvent deg en bevisst gruppe som entrer Union Scene 8. mars i sine fargerike kreasjoner – med en internasjonal musikalsk kraft og egenart!

Kajsa Balto - Urkraft møter det moderne i Kajsa Baltos helt unike musikalske uttrykk, hvor joik og nordsamisk tekst presenteres i et popmusikalsk lydbilde. Kajsa har de siste årene markert seg med sitt sjelfulle vokaluttrykk, og høstet lovord fra mange hold for sine utgivelser og liveprestasjoner. Hun fremfører materialet sitt med en fortryllende intensitet, i samspill med de strålende musikerne i bandet hennes.

Inngang: gratis
Arrangør: Interkultur, Drammen kommune

Praktisk info
Unummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.