Mathias Eick

Trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick (f.1979), har siden begynnelsen av 00-tallet blitt kalt et av verdens største jazztalenter, men er med sin fjerde utgivelse på det renommerte plateselskapet ECM på god vei til å finne veien helt hjem. For der tidligere utgivelser og musisering har vært preget av et liv på reisefot, stadig på vei mot nye mål og destinasjoner er albumet Ravensburg et vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har funnet sitt unike og enestående musikkuttrykk.  

Albumet, som ble sluppet på ECM tidligere i år, er en reise hjem, en refleksjon over hvor han selv befinner seg i livet, med musikken som viktig drivkraft og familien som sitt fundament. "Min inspirasjon har vært familien, min kjære, mine små barn som aldri slutter å overraske, og alle de emosjonelle situasjonene som oppstår på den scenen vi befinner oss aller mest, nemlig i hjemmet", forteller han om Ravensburg.

For Eick består livet av puslespillbiter. Tusenvis av dem. Slike han og søsknene fikk i gave hver eneste jul av sin tyske bestemor i puslespillbyen Ravensburg. Motiver av alpelandskap og tyrolerhus i en evig kamp mot støvsugeren. Med låttitler som "Family", "Children", "Friends" og "Parents" er det tydelig at metaforen stikker dypere, og at alle disse brikkene spiller en avgjørende rolle i hans liv, både som kunstner og privatperson.  

Eick har mottatt høythengende priser som International Jazz Festivals Organizations "International Jazz Talent", Statoilstipendet og DNB-prisen. Etter endt utdannelse ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim gjorde han stor suksess i samarbeid med artister som Trondheim Jazz Orkester med Chick Corea, Jaga Jazzist, Iro Haarla, Manu Katché, Elvira Nikolaisen og Jacob Young. I 2008 slapp Eick sitt første soloalbum for ECM, The Door, og har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over 100 innspillinger.

Dørene åpner 19:00. Konsertstart 20:00. 18-årsaldersgrense + vergeordning.

Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene! Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.


Denne forestillingen har Bizzy-pris!
Bizzy er en egen app for de mellom 13-21 år i Buskerud som gir rabatterte priser på utvalgte kulturarrangementer i fylket. For å få tilgang til våre arrangementer med Bizzy-pris, må du gå inn via appen. Last ned Bizzy her.