Northern Belle og Silver Lining

Split-konsert!

Velkommen til en split-konsert med Northern Belle og Silver Lining!

THE NORTHERN BELLE

Det skyller en bølge av norsk kvalitetscountry- og americana over oss om dagen – en tendens som har pågått i flere år nå. Men blant pionerene i denne nye bevegelsen – om det kan kalles det – finner vi The Northern Belle. Den selvtitulerte platedebuten i 2015 ble hyllet av et samlet kritikerkorps. Det var selvfølgelig ikke slik at nordmenn ikke spilte country før denne septetten kom på banen, men det var få som leverte en såpass unik pakke. I motsetning til den sedvanlig akersgatacountryen var bandet ikke redde for å se til Nashville, og deler av den pop-orienterte countryen, samtidig som hardingfela bragte norsk folkemusikk inn i miksen. I 2016 slapp bandet singelen "Bad Habit", en knallåt som bærer bud om at bandet ikke er tomme for tunes, og i juni i år kom den imponerende konsertplata "Live at Oslo Konserthus", en unik innspilling fra den fantastiske Lille sal i det ærverdige konserthuset.

12. Oktober kommer det nye albumet og vi gleder oss maks til splitkonsert med disse to fantastiske bandene.

SILVER LINING

Den 8. juni slipper den kritikerroste og mye omtalte americanakvartetten Silver Lining sin svært etterlengtede debutplate «Heart and Mind Alike». Norsk americana gjør seg stadig mer gjeldende her hjemme og internasjonalt. Silver Lining har på kort tid etablert seg som et av de mest spennende i denne kategorien. I januar 2017 slapp de sin debut-EP, I’ll Be Waiting for You (In the Grey), som høstet svært positive omtaler, og skapte en overraskende «streaming-hit» med singelen «Grey», som for lengst har passert halvannen million streams i Spotify. Siden da har bandet turnert hele landet, fra Tromsø til Kristiansand og fra Bergen til Halden. Innimellom hyppig konsertvirksomhet, inkludert opptredener på Klubbøya, Sørveiv, Norwegian Wood, Camp Indie, Audunbakkenfestivalen og Trondheim Calling, har de fått tid til å spille inn sitt debutalbum. Plata slippes 8. juni 2018, og er spilt inn i Velvet Recording med Lars Voldsdal og mikset i Studio Paradiso av Marcus Forsgren. Første smakebiter fra plata var singelen «Heart and Mind Alike» og "Week In Tennessee"

Dørene åpner 19:00. Konsertstart 20:00. 18 år + vergeordning.

Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene! Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.