Sing ‘n’ Swing

Velkommen til en helaftens opplevelse som vil bringe tilbake magien fra storbandets storhetstid; en smak av 50-tallets framtidsoptimisme, 60-tallets «flare and glare», og den amerikanske sangbokas vidunderlige romantikk. 

Sing ‘n’ Swing ønsker å gi publikum en smak av hvordan det var å være til stede under en av Count Basies legendariske konserter på The Sands i Las Vegas. Petter Hauglum Bermingrud og Gro-Marthe Dickson i samarbeid med stjerneskuddet orkesterleder Magnus Murphy Joelson og Drammen Storband, vil hylle den fantastiske storbandtradisjonen; musikken, showet, gleden, og vise at storbandjazz også kan være popmusikk. Storband er fornøyelse, og jazzen er ikke skummel eller sær eller farlig, den er fantastisk - og den fortjener kulturell viderebringelse. Publikum oppfordres til å ta på seg finstasen og danseskoene, og bli med på å bringe tilbake magien fra storbandets storhetstid. 

Petter Hauglum Bermingrud (Drammen) har gjennom flere år opparbeidet seg en spisskompetanse som jazzsanger med storband. Han har sin bachelor i utøvende jazzvokal fra Universitetet i Stavanger, og har også karriere som utøvende plateartist, låtskriver og vokalist. 

Gro-Marthe Dickson (Hokksund) er en jazzsanger som har vokst opp med storbandmusikk strømmende ut fra høyttalerne. Hun er utdannet fra Institutt for rytmisk institutt (UiA) i Kristiansand, og har også karriere som utøvende plateartist og vokalist. 

Gro-Marthe og Petter møttes i improvokalensemblet Oslo 14. 

Magnus Murphy Joelson (Sandefjord) er en bandleder, arrangør, trombonist og komponist med bakgrunn fra jazzlinja i Stavanger og Norges Musikkhøgskole. Han har bl.a. skrevet bestillingsverk til fire av Toneheims store ensembler, og arrangert for bl.a. KORK og Dansk radiostorband. Han er også aktiv i ensembler som Ojkos, Vestfold Jazzensemble. 

Nåværende utgave av Drammen storband ble startet i 2011 og hadde i fjor jubileum! De har samlet fulle hus på sin lokale scene på Union i Drammen og spilt på jazzklubber på østlandet, også på Kongsberg Jazzfestival. Storbandet har tidligere samarbeidet med navn som Karin Krog, Laila Dalseth, og Majken Christiansen, samt flere lokale vokalister.

Dørene åpner 20:00. Konsertstart ca 21:00. 18-årsgrense + vergeordning. Unummererte sitteplasser. 

3. juni
SceneHovedscenen
Prisfra 200,- til 300,-
Praktisk infoUnummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.