Lier Gitarkvartett

Drammen Jazzforum og Union Scene har gleden av invitere til konsert med Lier Gitarkvartett denne høsten! 

Stiftelsen av Lier Gitarkvartett foregikk på veikroa ved E18 i beste ”on-the-road”-stil, over et par kopper kaffe, torsdag 5 januar 2017 kl 19.00! 

Bent Bredesen traff Frode Kjekstad og Håvard Caspersen på konsert på Lier Kulturverksted! Det ble fleipet med at samarbeid måtte skje! Og faktisk bor jo også Knut Ingolf Brenna i Lier! Idéen til en kvartett med fire supergitarister var født! Frode tok kontakt med Marte på Lier Kulturscene, og hun kom raskt med en aktuell dato for konsert!

Via facebook opprettet Frode kontakt med de tre andre, som alle med skrekkblandet fryd takket ja til dette spennende prosjektet, til tross for at ingen tone var spilt enda!

De fikk med seg et superkomp i Geir Kristian Breivik på bass og Rolf Øyvind Hæg på trommer. Debutkonserten skjedde på Lier Kulturscene i februar 2017. 

Stilistisk mangfold

De fire gitaristene har ulik musikalsk bakgrunn og ståsteder. Felles for alle er at de spiller konserter, gir ut CDer, komponerer og underviser.

Repertoaret er stadig under arbeid, men mye forskjellig musikk og musikkstiler vil dekkes her! Det er noe av moroa; å møte hverandre musikalsk og sette sammen et variert program.

Bent Bredesen er en legende innen norsk blues/pop/rock, og lokalt i Lier som drivkraft bak det sagnomsuste Lier Musikkverksted og uvurderlig musikkundervisning på Lierbyen Ungdomsskole som har gjort varig inntrykk på mang en liung! Han har samarbeidet med en rekke kjente norske artister som bl.a. Jan Teigen og Ole Paus for å nevne noen. Han var en musikalsk drivkraft i Jonas Fjeld Band gjennom 15 år, og har lang fartstid både som soloartist og ”side-man” for andre, både på plater og i konsertsammenheng. Det er få i musikknorge som ikke vet hvem Bent Bredesen er! Hans siste utgivelse er platen ”Doggerland”. 

Håvard Caspersen er en av de gitarister i Norge som har flest live-sendinger på TV bak seg, gjennom diverse TV-show som ”Skal Vi Danse” og annet. Han har høy status som en av de mest ettertraktede freelancegitaristene på Østlandet. Har gjort talløse events, konserter og teaterjobber, og har de siste to årene spilt 166 forestillinger med Abba-musikalen "Mamma mia" på Folketeateret i Oslo.. Han underviser på gitar på Rud vgs ved Sandvika. Siste utgivelse er platen ”On the 42nd floor”. 

Knut Ingolf Brenna er en allsidig gitarist, med Mastergrad fra Konservatoriet i Kristiansand . Brenna-slekten kan vise til mye musikkaktivitet! Han underviser i gitar på Lier Musikkskole og Kongsberg vgs. Frilans: Er en slags potet som spiller så mye som han kan. Har medvirket i ulike sammenhenger i studio, tv, revyer, turneer. Gitt ut to plater med bandet SalmeKlang og produsert diverse barneplater. Jobber for tiden med eget spennende materiale. I 2021 slapp han singelen "Almost there". 

Frode Kjekstad er en av Norges få spesialiserte jazz/bebop-gitarister, og har holdt konserter på klubber som Smoke i New York og Ronnie Scott's i London, og andre klubber og festivaler i inn- og utland, samt diverse steder der jazzmusikk spilles. Han har komponert flere bestillngsverk for storband og gitarsolist, og har flere utgivelser bak seg i eget navn. Han har undervist i gitar på blant annet Universitet i Oslo og Norges Musikkhøgskole, i tillegg til diverse musikkinstitusjoner på Østlandet. De siste 20 årene har han også vært gitarlærer på Rud vgs. Hans siste plate kom i 2019: ”In essence”.

Jazzkafé fra 18:00. Konsertstart 20:00. 18-årsgrense + vergeordning.
Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene!

Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.

Barer: Centralen vil holde åpent. Ved større arrangementer vil ytterligere barer være åpent.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.

Glad i jazz?

Kjøp vår Jazzpakke som inkluderer denne konserten + fire andre jazzkonserter på Union Scene denne høsten. Du sparer 635,- på kjøp av jazzpakka. Les mer her.