Beharie

Dypt forankret i et indie/soul-uttrykk, finner du Beharie. Med en singer-songwriterpreget låtskriving, formidler musikken en nerve som tør å være både sårbar og insisterende.

Til tross for at det er tidlig i karrieren, har Beharie allerede vunnet en Spellemann for sin andre EP «Beharie // Beharie» fra 2021, i tillegg til å bli nominert av svenske GAFFA som «Årets internasjonale gjennombrudd».

Nylig kom han hjem fra en måneds lang europeisk supportturné med amerikanske William Fitzsimmons, og 2022 fortsetter å levere for den sjelfulle artisten. Hans tredje EP «Beharie, the Third» ble utgitt 27. mai, og høstet her til lands strålende kritikker fra blant andre VG (5/6), GAFFA (6/6), Aftenbladet (6/6) og Aftenposten (5/6). Et samlet mediekorps utroper Beharie til soulens nye stjerneskudd. GAFFA sier det slik:

«Likhetene til Frank Ocean, både i stemme og meloditeft, er så påfallende at det frister å ta en kikk på Beharies slektstre. En heftig sammenligning, ja, men en må helt opp på disse hyllene for å gi presise bilder på hvilket talent denne mannen besitter.»

Med sin evne til å uttrykke følelser pakket inn i et varmt, sjelfullt og tidløst lydbilde, fortsetter Beharie å bringe sin stadig utviklende musikk til spennende, nye steder og høyder. 

«Men den virkelige perlen er «When Are We Going», der ekko av nevnte Ocean krenger mot den britiske folksoul-helten Michael Kiwanuka på best tenkelige vis.»
- VG 

«Spellemannvinner Beharies tredje EP befester hans posisjon som en av landets ledende soulstemmer.»
- Aftenposten
 

«Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie.»
- NRK P3

Dørene åpner 20:00. Konsertstart 21:00. 18-årsgrense og vergeordning

Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene!

Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.

Barer: Centralen vil holde åpent. Ved større arrangementer vil ytterligere barer være åpent.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.