Levi Henriksen

Tidligere i år satte Brageteatret opp «Det er her vi kommer fra» - en fantastisk forestilling bygget på Levi Henriksens bestselgende noveller. Forestillingen fikk god kritikk og turnerte hele Buskerud. Her var fortelleren en fallert musiker, men på Union Scene i Drammen 18. oktober er det derimot en meget oppgående musiker publikum får stifte bekjentskap med da Levi Henriksen & Babylon Badlands kommer på besøk. Henriksen ble tidligere i år tildelt Vidar Sandbecks kulturpris, og sammen med bandet takket han for utmerkelsen ved å spille inn Sandbecks «Levebrød» som er sluppet både som single og video. I fjor kom bandets andre album, «Verden av i går», og plata høstet ikke mindre enn fem seksere, fikk strålende kritikk og figurerte på en rekke avstemminger over årets norske album på norsk. Anmelderne trakk spesielt fram tekstene, og den melodiøse tilnærmingen til musikken, og Heartlandrock var en betegnelse som gikk igjen i flere anmeldelser. Det ble flittig referert til både Tom Petty og Lars Winnerbäck, og kunsten å bruke norsk som et fullverdig rockespråk i et veikryss midt mellom Kjartan Kristiansen og Alf Prøysen. Tittelsporet og «Pilegrim måne» ble begge listet av NRK HedmarkOppland så vel som lokale radiostasjoner. 

Den bestselgende forfatteren Levi Henriksen er oversatt til 12 språk, og er nok for folk flest kjent som forfatter, men han platedebuterte som musiker allerede i 1989, 13 år før han ga ut sin første bok. Som musiker har han gitt ut sju plater, to av disse med Babylon Badlands som har holdt sammen siden 2015. Bandet består av Anders Bøhnsdalen, gitar, Finn Lilleseth, trommer og sang, Morten Andreassen, bass og Kenneth Bjørdal, keyboards. I år har bandet vært på en større Hedmarksturné, og bandet har også deltatt på flere festivaler både i Trøndelag og Nord-Norge. Sist bandet gjestet distriktet var det stinn brakke på Portåsen, og bandets fanskare er voksende på Østlandet. Babylon Badlands starter innspillingen av sitt tredje album i november, og en utgivelse er forventet å foreligge våren 2019. 

Forfatteren Levi Henriksen kommer i høst ut med sin første novellesamling på ni år, «Jern & metall», og blir også som første nordmann noensinne tildelt den gjeve litterære Acerbiprisen i Italia.

Dørene åpner 19:00. Konsertstart: Ca. 20:00. 18 års aldersgrense + vergeordning. Sitteplasser.

Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene! Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.