Rekommandert #83: Blaafarveværket

Live Podcast

Hjelper svinefett mot arsenikkforgiftning? Hvor lang tid tok det å sende noen titalls tønner koboltblått pigment fra Åmot til Kina på 1840-tallet? 

Dette og mere til skal du få svaret på tirsdag 30.mai når museumspedagog Lasse Hermansen Bjørnland tar turen til Union Scene. En gang rundt midten av 1800-tallet var nemlig Blaafarveværket på Modum. i tillegg til å være datidens største bergverk i Norge, en av verdens største produsenter av koboltblått pigment, Det blå stoffet ble handlet på markeder over hele kloden. Fra Kanton i Kina til børsen i København. Ikke bare sikret driften av Blaafarveværket at Norge var selvforsynt med blått pigment. Det gjorde oss også sjølberga på arsenikk.

Det blir G-enes kveld dette. Grunnstoff, gruvedrift og gift.

Dørene åpner 19:00. Praten sparkes i gang klokken 20:00. 18-årsgrense + vergeordning. Unummererte sitteplasser.

Praktisk info
Unummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.

Digger du Rekommandert?

Spar noen kroner ved å kjøpe en pakke. I pakken kan du velge alt fra 3 til 6 episoder. Pakkekjøpet gir deg 50,- i avslag per billett.  Gjelder for vårens episoder og kun ved kjøp som pakke. Les mer her.