Real Ones

Real Ones er tilbake med nytt album og ikke minst besøk til Drammen og Union Scene! 

Gjennom smått utrolige 28 år har Real Ones opparbeidet seg et rykte som et fantastisk liveband og som et av de mest originale norske bandene noensinne. Tolv album, fire EP-er, to Spellemannpriser og mer enn 1000 konserter i 15 land på tre kontinenter senere, er de fem barndomsvennene klare for nye eventyr. Real Ones møter fremdeles smilende publikummere hvor enn de er. Fra Svalbard til Yukon, fra Shanghai til Mumbai, fra Havanna til New York – Real Ones fortsetter å bygge fanskarer over hele kloden med ny musikk og nye steder å turnere.

Love Your Mother blir deres første nye låt på fire år og er hentet fra deres kommende album med samme navn. Singelen tar for seg den økologiske krisen verden befinner seg i, i dette tilfellet nærmere bestemt Førdefjorden.

- Sangen er en påminnelse om å behandle naturen som om den var ens egen mor. Med kjærlighet, sier David Vogt.

Låten er inspirert av den pågående konflikten i Førdefjorden, hvor Nordic Mining har fått tillatelse til å dumpe 250 millioner tonn med giftig gruveavfall de neste 50 årene.

-Gruvedeponiet i Førdefjorden, som vi synger om i sangen, risikerer å drepe alt livet i fjorden. Ikke akkurat en kjærlighetserklæring til Moder Jord, forteller Ivar Vogt.
-Det finnes ikke nok låter om den økologiske krisen vi opplever nå, fortsetter han.

Real Ones startet arbeidet med den første låten til albumet samme dagen som den første konserten deres ble avlyst på grunn av Covid, i mars 2020. De bestemte seg for å tilbringe kvelden i studio istedenfor. Resultatet ble etter hvert til et mer akustisk album enn de har laget på lenge, inspirert av latinamerikansk folkemusikk, og med fokus på deres trestemte vokalharmonier.

-Det låter organisk og naturlig, stort sett spilt inn live i studio, og det handler om naturen og om hvordan man bør leve midt i en økologisk krise.

Platen er produsert av Spellemannprisvinner Matias Tellez, som blant annet produserte albumet til girl in red, og som for tiden jobber med det kommende albumet til a-ha.

Real Ones ble til i 1994 og startet som et tradisjonelt folkband. En konstant søken etter nye lydbilder og nye måter å gjøre ting på, har transformert dem til et av landets mest unike og eksperimentelle band innen folk, pop og rock, med soleklare inspirasjoner fra world music og moderne elektronisk musikk.

Dørene åpner 20:00. Konsertstart ca. 21:00. 18-årsgrense + vergeordning
28. januar
SceneKlubbscenen
Pris330,-
Praktisk infoVår koselige og intime Klubbscene!

Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.

Barer: Centralen vil holde åpent. Ved større arrangementer vil ytterligere barer være åpent.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.