Gard Nilssen Acoustic Unity

Support: Konnerud Skolekorps

Velkommen til en kveld med Gard Nilssen Acoustic Unity på Union Scene. Eldstegruppa i Konnerud Skolekorps varmer opp! 

Den spellemannsnominerte trioen Gard Nilssen Acoustic Unity har siden starten i 2014 gitt ut tre kritikerroste album; “Firehouse”, “Live In Europe” og “To Whom Who Buys A Record” og spilt 100 konserter i Norge, Europa, Japan, USA, Canada og Brasil. Etter overbevisende konserter på Winterjazz i New York, Jazzahead i Bremen og sammen med Joshua Redman og Ambrose Akinmusire under Nilssen’s Artist in Residence opphold på Moldejazz i 2019 blir bandet omtalt som noe av det beste og mest spennende på den europeiske jazzscenen om dagen.

I 2022 slapp de albumet "Elastic Wave" på verdens største jazzplateselskap; ECM, til strålende kritikker i inn og utland. I den forbindelse legger de ut på en omfattende releaseturné. Musikerne er blant de mest etterspurte og aktive musikerne i sin generasjon om dagen og er ellers kjent fra band og artister som: Django Bates, Pat Metheny, Bill Frisell, Trondheim Jazzorkester, Koma Saxo, Susanne Sundfør, SKRIM, Friends & Neighbors, Bushman ´s Revenge, Peter Evans og Enemy. 

Musikken er egenkomponert med fokus på samspill, groove, dynamikk og energy, med masse rom for improvisasjon. Trioen beveger seg inn i historien og tar eierskap i den, men nøyer seg ikke med det. Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter tar musikken inn i vår tid

Acoustic Unity bruker speilet til å orientere seg fremover!

André Roligheten-saxofoner og klarinetter
Petter Eldh- kontrabass
Gard Nilssen- trommer

Foto: Marthe Amanda Vannebo

Konnerud Skolekorps
Helt siden januar 1955 har Konnerud skolekorps spredd musikkglede og vært et sosialt samlingspunkt på Konnerud i Drammen. Siden den gang har korpset hatt en rekke medlemmer, både i korte og lange perioder. Flere av musikantene har fortsatt musikk-karrieren også etter de er blitt for gamle til å spille i skolekorps. 

På Union stiller korpset med sine eldste og mest erfarne musikanter i «Eldstegruppa», under ledelse av dirigent og tubaist Sivert Fjeldstad Madsen (Oslo Brass Band, NMH). Denne gruppa er kjent for å spille lekne sanger og det blir garantert noen musikalske overraskelser du sjelden forbinder med korpsmusikk. 

Korpset har medlemmer som har vunnet flere konkurranser på sine respektive instrumenter, og sammen med de øvrige medlemmene i hovedkorpset innkasserte Konnerud Skolekorps en gruppeseier og beste underholdningsinnslag på Underholdningskampen i Oslo før jul.

Dørene åpner 19:00. Konsertstart ca 20:00. Jazzkafé fra 18:00 med DJ og eldstegruppa fra Konnerud Skolekorps. 18-årsgrense + vergeordning.

Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene!

Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.

Barer: Centralen vil holde åpent. Ved større arrangementer vil ytterligere barer være åpent.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.

Glad i jazz?

Kjøp vår Jazzpakke som inkluderer denne konserten + tre andre jazzkonserter på Union Scene våren 2023. Du sparer 384,- på kjøp av jazzpakka. Les mer her.