Jo Berger Myhre

Med albumet «Unheimlich Manoeuvre» demonstrerer Myhre sine særegenheter både som musiker, komponist, produsent og tekniker. Han opererer i sjiktet mellom improvisasjonsmusikk, ambient og med inspirasjon fra sine studier av klassisk iransk musikk. Musikken balanserer mellom det vakre og brutale, og hvordan Myhre på nennsomt og kreativt vis manipulerer lyden av bassgitar og kontrabass med analog elektronikk. Han skaper hypnotiserende stemninger sammen med et band bestående av kraftsentre på den norske kreative musikkscenen.

Forvent et lydbilde og en musisering som på samme tid er intenst lyttende og lydlig overveldende i skjæringspunktet mellom det strukturerte og uforutsigbare!

Jo Berger Myhre er en svært ettertraktet og etablert bassist som har tilført dybde i musikken til artister som Nils Petter Molvær, Frida Ånnevik og Geir Sundstøl, samt i egne prosjekter som Splashgirl, Djupet og i duo med Ólafur Björn Ólafsson (Sigur Rós).

Jo Berger Myhre - bass og elektronikk
Morten Qvenild - keyboards
Kaveh Mahmudiyan - tombak
Jo David Meyer Lysne - akustisk gitar og roboter

«Jo Berger Myhre har laga ei av dei aller beste og mest interessante platene i år, det er det lita tvil om.» - Torkjell Hovland, Jazznytt

Dørene åpner 19:00. Konsertstart ca 20:00. 18-årsgrense + vergeordning.

Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene!

Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.

Barer: Centralen vil holde åpent. Ved større arrangementer vil ytterligere barer være åpent.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.

Glad i jazz?

Kjøp vår Jazzpakke som inkluderer denne konserten + tre andre jazzkonserter på Union Scene våren 2023. Du sparer 384,- på kjøp av jazzpakka. Les mer her.