Valentourettes

Valentourettes ble satt sammen i 2003 med det formål å fremføre Joachim Nielsens sanger på én enkelt konsert, men mottagelsen på denne ene konserten var så enorm at gutta fikk blod på tann og fortsatte sammen. Medlemmene har bakgrunn fra både Jokke & Valentinerne og Jokke Med Tourettes, og som bandnavnet indikerer er dette en sammenslåing av disse to. 

Med Petter Pogo på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjorde de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet. Tarjei Foshaug har vært vokalist siden 2006, og leverer Joachims sanger med ekte innlevelse, og har markert seg som en drivende frontfigur.

I 2022 passerte Valentourettes gjennomførte 600 konserter. Bandet har spilt for fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel og stor glede, både for de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss og den oppvoksende slekt som har måttet nøye seg med platene.

I over ti år gikk musikalen Verdiløse Menn av Christopher Nielsen, basert på broder Joachims tekster, med Valentourettes (minus Tarjei) som teaterorkester. Stykket ble umiddelbart en stor suksess og ble etter en periode på lille Torshovteatret satt opp på selveste hovedscenen på Nasjonalteateret. VG trillet sågar sekseren og beskrev stykket som «tiårets beste oppsetning». 

Sist, men ikke minst til bandets viktigste medlem, nemlig PUBLIKUM. Få andre band kan vise til et så aktivt og deltagende publikum. De synger med og skråler, danser og skåler, ler og griner og lever seg så totalt inn i tekst og musikk at de noen ganger smelter sammen til et stort pulserende monster som tar over hele salen og halve scenen til bandets store glede. Valentourettes fortsetter å overbevise både garva konsertgjengere og nye generasjoner fans av Joachim Nielsen og hans musikk om at rock er best på konsert. Fulle hus og stormende jubel følger hvor enn de spiller landet over og at øl-krana går varm synes ikke å plage konsertarrangører nevneverdig heller.

Support: The Explödements
The Explödements er bandet som dekker alle dine behov for tydelig og riffbasert töddelrock! Gutta slapp sitt selvtitulerte debutalbum i september 2020. Siden den gang har de snudd noen lokale rockebuler på hodet, gjestet Odal Rock Festival i 2021 og spilt support for Honningbarna på Jessheim i 2022, samt avlagt besøk hos både Last Train og Revolver i Oslo. Denne jula er The Explödements så heldige å få skrelle papiret av en særdeles fet julepresang mange dager før julaften: Lørdag 16. desember spiller de support for Valentourettes på Union Scene i Drammen. Detta blir fetere enn julepølse og ribbefett! The Explödements er: Tom (trommer), Håkon (vokal), Max (bass, gitar), Tommy (bass, gitar) og Kristian (gitar).

Salsdørene åpner 19:30. Support spiller fra 20. Konsertstart med Valentourettes er ca. 21:00. 18-årsgrense. 

Takk for at du ikke kaster drikkevarer under konserten! For å ta vare på vårt eget, bandets og gjesters utstyr, ønsker vi å unngå drikkekasting. Kasting av drikke kan medføre at du blir kastet ut av konserten.

16. desember
SceneHovedscenen
Pris380,-
Praktisk infoUnummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.