Gummilyd #15

GummiLyd er en konsertserie der eksperimentell musikk og smalere genre, fremføringer og performance kan oppleves live. Det være seg elektronika, drone-musikk, ambient, dark industry, synth og sequencer-oppbygget lyddesign, spoken word, dans, improvisert støymusikk basert på bearbeidede feltopptak på diy- og ukonvensjonelle instrumenter, freejazz eller harsh noise. Musikken kan oppleves å være i randsonen av det etablerte, kommer gjerne fra undergrunnsmiljøer og åpner for reiser i nye lydlandskaper.

Til Gummilyd #15 kommer: 

Lahestan
Lydkilder både med og uten input, og en aldri så liten samling effektbokser, er utgangspunktet for de lydlige utfluktene til Lahestan (Aleksander Haugen). Elektronisk impro, høylydt knitring og en rastløs ambiens preger landskapet der Lahestan etter beste evne prøver å gå seg vill, og man på veien setter seg fast i ulendte droner eller støy i ulike farger. Kanskje. Vi vet jo ikke. Det er impro, sant?

Embla Maria
Embla Maria O’Cadiz Gustad er en norsk/meksikansk produsent, sanger og låtskriver. Solo prosjektet Embla Maria er hennes eksperimentelle DIY lekeplass. Sjangeren kan beskrives å være indietronica som minner om Karin Drejer og Björk, med inspirasjon fra Aphex Twin, Trent Reznor og Lapalux. Hennes nyeste singel «Awoke» er leken og eterisk, perfekt som vårens soundtrack.

I hennes debutsingel «False Awakening» fortelles det om åpenbaringer fra badekaret, der hun utforsker åndelige dimensjoner av angst. Med sin oppsiktsvekkende musikkvideo ble videoen til «False Awakening» skrevet om på ballade.no og det svenske musikkmagasinet Zero, i tillegg til å bli nominert til Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Embla inkluderer flere visuelle virkemidler i sitt liveshow, som minner om lo-fi horror tatt fra «The Blair Witch project» og har opparbeidet over 2 millioner visninger på Instagram på den mest sette videoen.

Count Pukebeard
(aka Johan Urban Bergquist) er en rimelig sær og ikke alltid helt politisk korrekt støy-musiker fra det indre av Never Never Land. Overjeget er for lengst mistet kontroll over Pukebeard og det er derfor det underbevisste som nå styrer hans handlinger og valg. Han er ikke alltid utagerende, men alltid absolutt uforutsigbar. Hans forestillinger er improviserte, ikke-lineære og i beste fall surrealistisk overjordiske. Count Pukebeard har gjort fremtredener på så forskjellige plasser som Performance Art Bergen, Scalateatern i Stockholm og The Art Queen i Joshua Tree, California.

Gratis inngang. 18-årsgrense + vergeordning

17. juni
SceneMultisal
Pris0,-
Praktisk infoMultisalene våre ligger i 2. etasje. Trapper opp finnes forbi Centralen bar.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Toaletter finnes nede ved Hovedinngangen.