Kvinnedagen

Velkommen til den internasjonale kvinnedagen 2023! 8. mars braker det løs på Union Scene. I år er temaet OVERGANGER.

Kvinner opplever mange overganger gjennom livet. Noen er naturlige overganger som pubertet, å bli mor eller overgangsalder. Andre overganger kommer av endringer som skjer utenfor en selv, store ting som krig og naturkatastrofer som fører til flukt, til mer personlige katastrofer som samlivsbrudd eller det å miste noen man er glad i. Summen av overganger, veiskiller og endringer du opplever gjennom livet har gjort deg til den du er i dag. Denne dagen byr vi på kaker, god musikk og givende faglig innhold.

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou

Denne ikoniske gruppen baner veien for kvinnelige musikere fra Marokko og resten av verden. Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, oversatt: “Døtre av Timbuktu”, er en gruppe kvinnelige musikere med Asmâa Hamzaoui i fronten. Gruppen slapp debutalbumet sitt Oulad Lghaba, oversatt: “Skogens Barn”, i 2019. Asmâa Hamzaoui har oppfylt sine barndomsdrømmer ved å fronte det første kvinnelige Gnawa bandet – en musikkform som tidligere har vært reservert for menn. Bandet består av Asmâa’s storesøster Aicha, Soukaina Elmelyjy og Lamgammah Hind. Musikerne har vært venner siden barndom.

På scenen er Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou utsmykket i de tradisjonelle frakkene til Gnawa artister. Gradvis øker klapringen til krakebene idet Asmâa øker tempoet til sangen. Atmosfæren blir hypnotisk – det er lett å forstå hvordan musikken blir brukt i transe og helbredende seremonier. Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou gir et pust av frisk luft til den ellers mannlige marokkanske musikktradisjonen.

Yagody

Zoryana Dybovska dannet gruppen i 2016 sammen med lokale studenter i den ukrainske byen Lviv. Etter dannelsen av gruppen reiste de fire kvinnene gjennom Ukraina for å utforske de mange musikalske tradisjonene landet har. Etter denne reisen har gruppen bygget opp et enormt repertoar som består av rytmer, poesi og melodier om kjærlighet og livet. Musikerne bygger på et mangfoldig utvalg av folkemusikk fra land som Serbia, Makedonia og Bulgaria i tillegg til Ukraina. Slik har gruppen skapt sin helt unike lyd og musikalske stil.

Under den internasjonale kvinnedagen 2023 kan du forvente en gruppe unge kvinner med en dramaturgisk tilstedeværelse. Yagody på scenen blir en fortryllende kombinasjon av konsert og en teatralsk opptreden. Publikummerne blir betatt av Yagodys stemmer og stemning.

Husk:
Du kan ta med barn om du må, men det er på eget ansvar.
Kaker og kaffe serveres fra kl: 18:00
Konsertstart kl: 19:00

Gratis inngang.

8. mars
SceneHovedscenen
Pris0,-
ArrangørInterkultur
Praktisk infoUnummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.