Helter Skelter

Helter Skelter er kanskje tidenes Trondheimsband. I fjor kom nytt album og i år er det ventet ny EP, som feires med konsert på Union Scene.

Akt 1: 1984-1987
Helter Skelter startet høsten 1984 på et initiativ fra Steinar Vikan som en slags supergruppe fra Trondheims undergrunnsmiljø. Det skulle vise seg å bli en eksplosiv blanding av det råe fra Liliedugg og de andres mer poppete sensibilitet. Dette smeltet sammen til en musikk som gikk rett inn i den nye amerikanske bølgen av band som R.E.M., Green On Red og Wall of Voodoo. Gruppa laget all musikken sammen, og fikk på kort tid et repertoar som falt i smak hos den delen av rockepublikummet som likte sterkere saker enn Åge og TNT.

Bandet ble en favoritt hos journalister og ble med på et par samleplater. De etablerte seg raskt på toppen av alternativscenen i Trondheim sammen med Dumdum Boys. De gjorde seg ikke bort i Oslo heller, og fikk etterhvert platekontrakt med svenske Transmission, og lå an til å kunne slå gjennom på bred front da det hele ble stoppet av en kule i en svensk statsminister.

Det holdt det gående fram til januar 1987, da ga de seg etter å ha fått ut singelen "Peyote". Hele 90-tallet gikk uten at gutta spilte sammen, annet enn for å spille hitene i Ivars legendariske bursdag.

Akt 2: 2001-2005
I 2001 ble tiden nok en gang moden for Helter Skelter, de var mer kreative enn noen gang og låtene strømmet på. Kjernen var den samme, men Sola og Truls var velkomne forsterkninger. Denne gangen fikk de også festet noe på tape, i Ulf Risnes sitt studio Krypten og i Brygga med Pål Brekkås.

De gjorde også noen konserter under mottoet "World domination by 50", og rakk å gi ut EP-en Out of Range. Verdensherredømmet lot vente på seg og bandet pakket ned instrumentene igjen i 2005.

Akt 3: 2019 -
I 2014 var det 30-årsjubileum og Ulf tok initiativet til å få gjort noe med opptakene de hadde liggende. Sakte men sikkert vokste dobbeltalbumet "Pain Killer" frem. Men ingenting skjedde før de møttes igjen for å spille i Ragnars 60-årsdag i januar 2020. Dette ga mersmak, og siden da har de møttes jevnlig for å jamme fram nye låter. De er nå kommet langt avgårde på en EP som kan ventes i 2023 - denne gangen på norsk.

Albumet Pain Killer kom ut i oktober 2022. World domination by 70!

Dørene åpner 20:00. Konsertstart ca 21:00. 18-årsgrense + vergeordning
Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene!

Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.

Barer: Centralen vil holde åpent. Ved større arrangementer vil ytterligere barer være åpent.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.