Verdenshistorie - med fortiden som speil

Bli med og opplev Terje Tvedt på Union Scene, et retorisk fyrverkeri som briljerer med en uendelig strøm av historisk kunnskap.

Tvedt byr på nye innsikter i historiens lange linjer og samtidig kaster han et klarere lys på vår kaotiske samtid. Fra de første sivilisasjonene i Asia og Midtøsten, via det storslåtte Ming-dynastiet og det osmanske riket for 500 år siden, til den industrielle revolusjon, kolonitiden og USAs dominans, fram til vår tids usikkerhet, klimaet og sivilisasjonens fremtid. Gjennom denne reisen, viser Tvedt hvorfor sivilisasjoner har oppstått, imperier gått under og hvordan samtiden kan speile fortiden.

Terje Tvedt har vært professor i historie, statsvitenskap, utviklingsstudier og geografi, og er nå forskningsprofessor ved Nasjonalbiblioteket. Tvedt har skrevet flere bestselgende bøker som er oversatt til mange språk. Hans prisbelønte TV-dokumentarer er vist i rundt 150 land. Tvedt har mottatt bl.a. både Norges forskningsråds formidlingspris, Gullruten og Fritt Ord-prisen.

Dørene åpner 17:30. Foredraget starter 18:30. 18-årsgrense + vergeordning. Unummererte sitteplasser. Salen er delt opp, hvor det er prisforskjell mellom halvparten av salen fremst mot scenen og bakre del av salen + galleri.

7. november
SceneHovedscenen
Prisfra 479,- til 579,-
Praktisk infoUnummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.