Brødrene Løvehjerte

Union Scene for Barn

Brødrene Løvehjerte
av Astrid Lindgren

Kavring er veldig syk, og ganske redd, men heldigvis har han en storebror, Jonatan, som passer på og som er verdens flinkeste og kuleste og snilleste. Og modigste! Han er alt Kavring ikke er.

En dag begynner huset å brenne, men Jonatan redder Kavring. Selv reiser han til den andre siden av stjernene, til Nangijala. Der er det ennå leirbålenes og eventyrenes tid.

Kort tid etter kommer også Kavring til Nangijala, og brødrene Løvehjerte er sammen igjen. De fisker og bader og rir og nyter den vakre Kirsebærdalen. Men alt er ikke bare gode eventyr der. Den onde herskeren Tengil har tatt makten over Villrosedalen og satt motstandsmannen Orvar til fange i Katlas grotte. Sofias duer flyr med hemmelige beskjeder, men en dag må Jonatan dra fra Kavring igjen for å redde Orvar.

Og Kavring? Hva skal han gjøre? Kavring må bli en modig gutt. Men hvordan blir man det? Hva er det egentlig å være modig?

Brødrene Løvehjerte er en historie om ekte mot og om kampen mellom det onde og det gode. Om eventyr og om ekte brorskap.

Astrid Lindgrens roman om de to brødrene Kavring og Jonathan ble utgitt i 1973, og senere filmatisert i 1977. Brødrene Løvehjerte har hjulpet flere generasjoner barn og foreldre til å snakke om døden, og sammen undres over hva som kommer etter. Men historien handler også om søskenkjærlighet og om mot. Mot til å stå opp for hverandre, til å kjempe for det gode, selv om onde makter virker overveldende.

Alle som har lest boken eller sett filmen vet at selv om historien er kjærlig og varm, er den også dramatisk. Enkelte kan nok trenge en hånd å holde i underveis. Brageteatrets teaterversjon passer for barn fra 5 år.

God fornøyelse!

På scenen:
Andrea Vik, Arjan Nilsen, Jacob Vigeland, Henrik Hoff Vaagen, Martin Karelius Østensen

Kunstnerisk lag
Dramatiker og regissør: Toril Solvang
Scenograf og kostymedesigner: Mari Lotherington
Komponist: Benjamin Mørk
Maskedesigner: Christian Berg
Kostymesyer: Sally Turner
Plakatfotograf: Signe Fuglesteg Luksengard

SOMMERTILBUD! 
Barnebillett til alle - uansett alder. Tilbudet varer til og med 31. august. 

Praktisk info
Brageteatrets sal - her fylles salen med gode teatervisninger. Les mer om Brageteatret.