Yeisy for Barn

Union Scene for Barn

Vi ønsker store og små hjertelig velkommen til konsert med masse musikk, dans og kubansk feststemning, med Yeisy Rojas og Torbjørn Kvamme.

Yeisy er opprinnelig fra Cuba, og kom til Norge i 2016 for å studere jazzfiolin på konservatoriet i Agder. Fra Cuba hadde hun klassisk musikkutdannelse og var fast ansatt som fiolinist i Operaen og Nasjonalballetten i Havanna. Etter fem års studier i Kristiansand startet artistkarrieren for fullt. Høsten 2021 gav Yeisy ut sin første singel, Mas Mas, på Bergen Internasjonale Musikkfestival. Da hun slapp sin andre singel, Camino de Elegua, spilte hun for fulle hus på Serendipfestivalen i Oslo i februar 2022. 

Etter dette ble hun invitert til intervju og liveinnspilling i NRK P2s programmer Jungeltelegrafen, Verdenscenen og Musikklivet. Hun har deltatt på en rekke arrangementer og festivaler våren og sommeren 2022. Blant annet holdt hun konsert på Victoria teater i Oslo 30. april i forbindelse med International Jazz Day, deltok Global North i Aalborg i mai, Kongsberg Jazzfestival, Global Gathering i Jessheim, Vill Vill Vest i Bergen, Transformfestivalen i Trondheim og mye mer. I tillegg har hun og mannen hennes Torbjørn Kvamme spilt barnekonerter i prosjektet «Smålrollingener» på Lille Botsen og Cafeteateret i Oslo, og holdt barneforestilling i forbindelse med Oslo Internasjonale Poesidag. 

Yeisy henter inspirasjon fra den sammenflettede musikalske arven fra hennes hjemland og kombinerer jazz, tradisjonell cubansk musikk og klassisk påvirkning med en medfødt sans for rytme og er et fyrverkeri på scenen.

Torbjørn Kvamme, som er også utdannet fra konservatoriet i Agder. Han jobber som freelance-musiker og har samarbeidet med alt fra Madcon til Carola, og har også vært å se som programleder i NRKs barneprogram «Julemorgen». Han jobber med skolekonserter i regi av DKS og spiller fast for komiker Sturla Berg-Johansen. I 2016 reise han til Cuba for å fordype seg i kubansk musikk, der han møtte Yeisy Rojas som siden flyttet til Norge.

Praktisk info
Unummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.