Ivan Ave

og DJ-sett fra Fredfades

I samarbeid med Drammen Jazzforum inviterer vi til konsert med selveste Ivan Ave!

En norsk rapper som rapper på engelsk, og treffer den globale hip-hop undergrunnen, er en sjeldenhet. Eivind Øygarden aka Ivan Ave er unntaket. I samarbeid med noen av sjangerens mest anerkjente produsenter, slik som Mndsgn, Dâm-Funk, Kiefer og Kaytranada, har han skapt sitt unike sound med 90-talls inspirert jazz-fusion rap og hans eget tekstlige univers. 

Opprinnelig fra Telemark i Norge, et område mer kjent for friluftsliv, litteratur og folkemusikk enn rap, fant Ivan likevel sine første musikalske referanser i søstrenes CD-samling med The Fugees, Janet Jackson og Raphael Saadiq. Via Stavanger og New York oppdaget han gjennom Hip-Hop, 70-tallets jazz, soul og kunsten å sample for å skape ny musikk. 

Sammen med Frefades og en vennegjeng ble labelkollektivet Mutual Intentions etterhvert stiftet i Oslo, som i en rekke år har vært katalysator for musikalsk kreativitet uten sidestykke i hovedstaden. 

Ivan Ave gir nå ut sitt fjerde soloalbum, og gjør det etter et tiår med verdensomspennende turnering og utgivelser. Albumet heter «All Season Gear» og gir et innblikk i perioden han og vennene hans gikk gjennom de siste tre årene. Produsert av Ivan Ave selv i samarbeid med Sasac, Mndsgn, Like og DJ Harrison.  

Ivan Ave har allerede vært vertskap for hundrevis av svette klubbkvelder verden over, og han har ikke tenkt til å gi seg ennå.

Jazzkafé starter 19:00. DJ-sett fra Fredfades fra 20:00. Konsertstart 21:00. 18-årsgrense + vergeordning
Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene!

Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.

Barer: Centralen vil holde åpent. Ved større arrangementer vil ytterligere barer være åpent.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.


DJ-sett fra Fredfades

Fredfades har gjennom en årrekke gjort seg bemerket i både inn- og utland med sin distinkte sound, eksepsjonelle produksjonsevner og urokkelige engasjement for fantasi og sjangerutviding. Merittlisten er lang: han utgjør halvparten av kult-duoen Tøyen Holding, har gitt ut flere helstøpte album både alene og med rapper Ivan Ave, er primus motor bak plateselskapet og kollektivet Mutual Intentions, og den eneste norske DJ-en som har utgitt en DJ-mix for platesamlermekkaet discogs.com. Denne kvelden gjør han et eksklusivt DJ-sett med sjeldne perler fra jazzverdenen.

Glad i jazz?

Kjøp vår Jazzpakke som inkluderer denne konserten + tre andre jazzkonserter på Union Scene høsten 2023. Du sparer 470,- på kjøp av jazzpakka. Les mer her.